Breukelen, 18 oktober 2011 – De Nederlandse vestigingen van Xerox en Copaco hebben een distributieovereenkomst gesloten. Vanaf oktober 2011 voegt Copaco Nederland desktop-printingproducten en supplies toe aan het assortiment. Het betreft hier de producten die Xerox in het open-distributiekanaal verkoopt.

Xerox heeft een gevestigde strategie om haar markt uit te breiden door middel van het groeien van de channelcapaciteit. Copaco Nederland heeft vanuit het verleden een jarenlange relatie met Xerox en kennis van de producten. Copaco zal zich hierbij gaan richten op groei van het Xerox desktop printing en supplies segment.

“Xerox heeft onlangs een aanzienlijke groei in de channelbusiness in Europa en de Benelux doorgemaakt”, aldus Bertrand Cerisier, Vice President Office Marketing en General Manager Desktop Printing Group, Xerox Europe. “Met haar kennis van de MKB-markt en de uitstekende logistieke capaciteit, zal Copaco onze dekking vergroten in deze belangrijke markt en zal zij haar klanten (resellers) voorzien van een gemakkelijke toegang tot ons desktop-printingportfolio en bijbehorende supplies. Tevens worden de resellers ondersteund met (product)kennis, marketing en service-afhandeling.”

Sacha Wingers, Business Director bij Copaco Nederland, is enthousiast over de hernieuwde samenwerking. “We zijn blij dat Xerox wederom voor samenwerking met Copaco Nederland kiest. Deels zie ik dit als een bekroning voor goede diensten uit het verleden, echter veel belangrijker is dat Xerox meerwaarde ziet in het businessmodel van Copaco.

Peter Held, Regional Manager Desktop Printing Benelux bij Xerox onderstreept de hernieuwde samenwerking. “Copaco Nederland is in staat om onze producten op de juiste manier onder de aandacht te brengen bij resellers die nu nog niet bekend zijn met onze productlijn voor het MKB. Groei in het aantal resellers is de doelstelling. Copaco kan gebruik maken van onze interessante en margeverhogende programma’s voor MKB-resellers.”

Xerox introductiesessie

Op woensdag 16 november 2011 kunnen resellers kennis maken met de Xerox-producten en de mogelijkheden die Xerox en Copaco hen kunnen bieden. Aanmelden en meer informatie via www.copaco.nl/xerox.

Rate this post

Print Friendly