BührmannUbbens, Proost en Brandt en Velpa, alle drie dochterondernemingen van PaperlinX, gaan formeel samengevoegd worden tot één juridische entiteit . De handelsnamen van de bedrijven blijven in de markt gewoon bestaan. De Centrale Ondernemingsraad heeft een positief advies afgegeven voor het traject, dat medio 2013 moet zijn afgerond.

Print, Sign & Display, Packaging & Office en Enveloppen

Dat heeft Boris Kasteel, Managing Director van PaperlinX Benelux, 15 oktober jl. bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van alle medewerkers van de drie bedrijven. Vanuit een nieuwe structuur gaat het bedrijf zich richten op vier divisies, te weten Commercial Print, Sign & Display, Packaging & Office en Enveloppen. Bij de reorganisatie in Nederland -die anderhalf jaar duurt- gaan circa honderd arbeidsplaatsen verloren.

“Dit is hét moment om één gezond bedrijf te vormen dat een sterke marktpositie heeft en op termijn duurzame werkgelegenheid biedt. Enerzijds omdat de economische situatie ons dwingt in de kosten te snijden, anderzijds omdat we zien dat het combineren van onze sterke punten tot steeds grotere voordelen leidt” aldus Kasteel. “Wij willen onze klanten zo volledig mogelijk blijven bedienen en ze zo aan ons binden. En dat kan. Als we nu doorpakken en slim onze krachten bundelen. De terugval van de vraag naar papier zal doorzetten, maar we kunnen op heel veel andere terreinen onze kennis en kunde combineren voor onze klanten. Op termijn gaan we vanuit vijf vestigingen in Nederland opereren en de stafafdelingen worden gecentraliseerd. Dat scheelt niet alleen in de kosten, het zal ook andere synergievoordelen opleveren. We werken immers al samen.

Het traject waarmee nu wordt gestart, is gericht op Nederland. In België is de positie van PaperlinX anders dan in Nederland en zal een programma gericht op groei aan de orde zijn. ”

Het bedrijf telt in Nederland 715 fte’s en had in het (gebroken) boekjaar 2010/2011 een omzet van 353 mio euro.

Rate this post

Print Friendly