Konica Minolta heeft op 14 oktober haar Europese Leadership Conferentie gehouden. Tijdens deze conferentie deelde de Business Solutions divisie van Konica Minolta haar visie en oplossingen met haar wederverkopers. Konica Minolta heeft de afgelopen jaren een sterke groei gerealiseerd in de segmenten Office Printing en Productie Printing en behoort in veel landen inmiddels tot de top 5 van aanbieders.

Printen in kantoor

Voor de kantooromgeving biedt Konica Minolta een volledig assortiment van printers, multifunctionals en ondersteunende software voor het efficiënter maken van documentprocessen. In 2012 zal een volledig vernieuwd multifunctional platform worden geintroduceerd waarbij gebruiksgemak, efficiency en effectieviteit centraal staan en ondersteunt afdruksnelheden tussen de 22 en 55 pagina’s. De user interface kan volledig worden ingericht naar de wens van de klant, waardoor bedrijfsprocessen optimaal kunnen worden ondersteunt met eenvoudige gebruikershandelingen. De TEC waarde, een belangrijke indicatie voor duurzaamheid, zal tot de laagste in de markt behoren. Daarnaast zijn er diverse functie toegevoegd om het beheer door IT support te vereenvoudigen, waaronder remote configuratie en remote ondersteunen van gebruikers.

Door toenemende mobiliteit van medewerkers zal de behoefte aan Work Everywhere Print Everywhere gaan toenemen. Konica biedt diverse oplossingen voor Mobile & Cloud printing, Follow-me, Accounting en Scanning.

Optimized Print Services, het Managed Print Services programma van Konica Minolta, zal verder worden uigebreid, zowel richting MKB klanten alsmede richting internatonale organisaties. Konica Minolta zal zowel voor autofabrikant BMW en verzekeraar Allianz op internationaal niveau de printinfrastructuur gaan verzorgen.

Productie Printing

De afgelopen jaren is de productie apparatuur van Konica Minolta goed ontvangen door de professionele markt en heeft ze een aanzienlijk aandeel van de markt van weten te realiseren met de Bizhub PRESS C8000. In Europa verkocht Konica Minolta in het eerste kwartaal 1171 productiesystemen, een groei van 60% in vergelijk met 2011. Er staan inmiddels ruim 14.000 productiesystemen bij klanten. In West Europa, Oost Europa en Africa is ze volgens InfoSource marktleider voor nieuw plaatsingen.

Naast de A3 losblad productiesystemen zal Konica Minolta oplossingen gaan aanbieden voor web2print, finishing en breedformaat en daarmee de behoeftes van haar klanten voor digitale document productie verder te ondersteunen.

Toekomst

Tijdens de conferentie was veel aandacht voor de toekomst. Konica Minolta zal innovatieve producten en oplossingen blijven introduceren en inzetten op verdere groei, zowel via het directe als indirecte verkoopkanaal, om zodoende haar positie als top-aanbieder van Print Solutions verder te verstevigen.  Voor de verticale segmenten gezondheid, overheid, educatie, legal en financiën zullen specifieke oplossingen en diensten worden geïntroduceerd.Rate this post

Print Friendly