Amsterdam, 13 oktober 2011 – Basware, marktleider op het gebied van Purchase-to-Pay-oplossingen, heeft in het derde kwartaal een consistente groei gerealiseerd. De netto-omzet groeide met 4,2% ten opzichte van het derde kwartaal van 2010 naar €24,1 miljoen. De winst bedraagt 12,6% van de netto-omzet. In het derde kwartaal van 2011 noteerde Basware een solide groei met een sterke ontwikkeling in alle regio’s. Automation Services, waaronder SaaS en e-invoicing, groeide met 32% in het derde kwartaal en vertegenwoordigt 16,1% van de netto-omzet. De verwachte opbrengst voor huidige Automation Services-overeenkomsten voor de komende twaalf maanden steeg met 7,2%.

In het derde kwartaal vertegenwoordigde de wederkerende inkomsten 9,7% van de netto-omzet waaronder Maintenance & Support, transacties en SaaS. De Maintenance & Support-opbrengst ging met 9,3% omhoog en vertegenwoordigt 37,4% van de netto-omzet De Consultancy-opbrengst nam met 5,7% toe, wat 30,8% van de netto-omzet vertegenwoordigt.

Het transactievolume dat door Basware’s Automation Services is verwerkt, continueert zijn sterke groei en klom naar 14,6 miljoen transacties in het derde kwartaal, een significante groei van 53,6% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Basware’s internationale activiteiten groeide met 6,3%, en het aantal medewerkers nam met 25,9% toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Basware verwacht dat in 2011 de netto-omzet 5 tot 9 procent groeit ten opzichte van vorig jaar. Over de winst in 2011 verwacht met dat deze 11,5% tot 14,5% van de netto-omzet vertegenwoordigt.

De lange termijnstrategie is om met de netto-omzet 15% tot 30% per jaar te groeien, voor Automation Services geldt een groei van 50%. De lange termijndoelstelling voor de winstmarge is 15% tot 20%, die aan het einde van de periode toeneemt.

“De marktomstandigheden in het derde kwartaal waren uitdagend, maar desondanks is onze netto-omzet gestegen en bevindt onze winstgevendheid zich op een bescheiden goed niveau”, zegt Iilkka Sihvo, Basware’s CEO. “De netto-omzet in het derde kwartaal is met 4,2 procent toegenomen de winst bedraagt 12,6%. De verwachte opbrengst voor huidige Automation Services-overeenkomsten voor de komende twaalf maanden steeg met 7,2% ten opzichte van het vorige kwartaal. Het aandeel voor wederkerende inkomsten voor Maintenance & Support en Automation Services steeg ook fors naar 53,5% van de netto-omzet. De wereldwijde economische situatie en alle markten zijn vrij instabiel, maar we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf de vereiste middelen heeft om de rest van dit jaar aan de groei- en winstdoelstellingen te voldoen. Het is typerend dat het vierde kwartaal het beste kwartaal voor Basware is qua netto-omzet en operationele winst.”

Rate this post

Print Friendly