Woerden, 13 oktober 2011 – Tuinbranche Nederland, de brancheorganisatie voor tuinondernemers, heeft onlangs besloten om milieubewust te gaan printen. Xtandit installeerde daarvoor de Xerox ColorQube. Met deze groene machine wordt niet alleen het milieu ontzien, ook bespaart Tuinbranche Nederland tot 75 procent op haar printkosten.

Met het flexibele prijsschema van de ColorQube hoeft Tuinbranche Nederland alleen te betalen voor de hoeveelheid kleur op de pagina. Hierdoor kost het afdrukken van een document met weinig kleur, zoals met een logo of een klein plaatje, hetzelfde als een zwart-wit afdruk. Het milieuvriendelijke karakter van deze printer is te danken aan de schone, vaste inkt (solid ink), waardoor er geen uitstoot van ozon of fijnstof plaatsvindt. Daarnaast worden de gebruikte inktblokken volledig opgebruikt, wat resulteert in 90 procent minder afval vergeleken met traditionele laserprinters.

Rard Metz, directeur Tuinbranche Nederland en betrokken bij de besluitvorming over de aanschaf: “Wij hebben voor de Xerox ColorQube gekozen, omdat dit de milieuvriendelijkste machine in de markt is. Dit past perfect bij onze missie en onze groene branche waarbij duurzaamheid, aandacht voor natuur en milieu, en maatschappelijke betrokkenheid belangrijke randvoorwaarden zijn.”

Rate this post

Print Friendly