EINDHOVEN – 4 oktober 2011 – Voor organisaties die meer rendement uit hun informatiemanagement willen halen, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de achtdaagse leergang ‘Verhoog het rendement van uw informatiemanagement’. Deze korte studie wordt gedoceerd door Split~Vision, specialist uit het vakgebied procesbeheer en document- en content management en start 17 januari 2012. Op het programma staan onder meer ‘digitale dienstverlening’, ‘procesmanagement’, ‘zaakgericht werken’ en ‘programma- en projectmanagement en communicatie’.

Het Eindhovense bedrijf Split­~Vision heeft uitgebreide ervaring in projecten gericht op het verbeteren van het rendement op informatiemanagement bij bedrijven en organisaties. Die ervaring wil het bedrijf graag delen met partijen die nog niet zo ver zijn, of juist meer rendement willen halen uit hun informatiemanagement. “Want er is nog steeds heel veel winst te boeken, mits je als organisatie duidelijke bedrijfsdoelstellingen hebt, precies weet hoe je organisatie in elkaar steekt, hoe je bedrijfsprocessen verlopen en hoe informatiemanagement daarop aan kan sluiten. Dat laatste is cruciaal voor het succes van de organisatie of onderneming”, aldus Klaas van der Heijden, directeur Split~Vision.

Uit de reacties van deelnemers uit eerdere cursussen blijkt dat de ervaring en aanpak van Split~Vision aanspreken in de markt. “Ik vond de aanpak bijzonder prettig en toegankelijk”, aldus Petra Vermeulen (gemeente Nieuwkoop). “Bovendien was het een voordeel dat Split~Vision bekend was met het DMS dat binnen onze gemeente is geïmplementeerd. Dat maakte het direct wat inzichtelijker.”

Dat dat laatste niet altijd direct hoeft, bewijst de reactie van Gert Nolten (Gemeente Amersfoort): “De structuur in de aanpak van Split~Vision was voor mij een verademing. Zij weten complexe zaken te reduceren tot begrijpelijke, hapklare brokken” En ook de gemeente Niedorp is enthousiast, blijkens de reactie van Jouke Wester: “De lat lag hoog en het tempo was ook hoog, maar het is een waardevolle opleiding die zeker aanbeveling verdient; je leert te redeneren vanuit de behoefte van de klant en het wordt je duidelijk waarom dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan.”

Dat Split~Vision geen puur technologische organisatie is, bewijst de reactie van Edwin Donkers (SSC De Kempen): “De samenhang tussen de verschillende componenten werd ons snel en goed duidelijk gemaakt. Het was geen eenzijdige benadering vanuit de techniek.”

Een praktische benadering dus en enthousiaste deelnemers uit eerdere edities die bijna allemaal aangeven dit toe te kunnen passen in hun eigen organisatie. “Er bestaat blijkbaar een grote behoefte bij gebruikersorganisaties om een duidelijk inzicht te krijgen in het fenomeen informatiemanagement. Om tegemoet te komen aan die behoefte is deze achtdaagse leergang opgezet en wordt die ook gegeven door mensen die al jaren dit soort trajecten doorlopen bij uiteenlopende bedrijven en organisaties”, aldus Van der Heijden.

Na het doorlopen van de acht cursusdagen hebben de deelnemers geleerd doelstellingen te vertalen naar dienstverlening en resultaten binnen de eigen organisatie; het is duidelijk gemaakt hoe je toegevoegde waarde in de informatieketen kunt inbrengen en beoordelen en deelnemers zijn in staat de juiste verbindingen te leggen tussen de harde ICT, informatie en bedrijfsvoering. Na het succesvol doorlopen van de studie ontvangen de deelnemers een certificaat.


Agenda-informatie:

Datum: 17 januari 2012; daarna 31/1; 14/2; 6/3; 20/3; 3/4; 17/4; laatste dag in overleg

Locatie: Eindhoven

Tijd: 09:00 – 17:00, 8 dagen in totaal

Aanmelden: www.splitvision.nl/nl/opleiding of Marloes Rutten, tel.040 2063344,

Kosten: 430 euro per dag exclusief btw (inclusief lesmateriaal, lunch, koffie/thee en frisdrank)

Rate this post

Print Friendly