Amsterdam, 4 oktober 2011 — Tijdens Adobe MAX 2011 heeft Adobe Systems Incorporated (Nasdeq:ADBE) aangekondigd dat WoodWing Software de Adobe Digital Publishing Suite zal integreren in WoodWing’s Enterprise Publishing System en zal aanbieden als onderdeel van een overeenkomst die tussen beide bedrijven is gesloten. Deze aankondiging is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Adobe en WoodWing, die begon met de ondersteuning van Adobe® InDesign®- en Adobe InCopy®-software door WoodWing. Woodwing zal de Adobe Digital Publishing Suite integreren in hun Enterprise Publishing Systeem en als een Value Added Reseller de Enterprise en Professional Editions van Adobe’s Digital Publishing Suite aanbieden. WoodWing-klanten kunnen vanaf nu de redactionele workflow-oplossing van WoodWing combineren met de voordelen van Adobe Digital Publishing Suite in één enkele, crossmediale workflow.

“We zien een sterke groei in de behoefte om content aan te bieden op tablets. Deze vraag is niet alleen afkomstig van uitgevers van tijdschriften en kranten maar ook van grote en kleine bedrijven en reclamebureaus,” zegt Todd Teresi, vicepresident en algemeen directeur Media Solutions van Adobe. “We zijn verheugd dat Woodwing de Adobe Digital Publishing Suite opneemt in hun portfolio. De overeenkomst stelt ons in staat onze digital publishing business uit te breiden en ons klantenbestand in bepaalde markten en geografische regio’s te vergroten.”

“We zijn zeer verheugd over onze nieuwe tablet publishing overeenkomst met Adobe”, zegt Erik Schut, president van WoodWing Software. “Door onze strategische samenwerking met Adobe te verdiepen, kunnen we ons volledig concentreren op onze kernactiviteit: onze klanten efficiënte multichannel publishing oplossingen bieden door gebruik te maken van Adobe Digital Publishing Suite voor tablet publishing. Adobe heeft een goede marktvisie en roadmap en we kijken er dan ook naar uit om samen met Adobe tablet publishing verder vorm te geven.”

Woodwing zal enkel nog Adobe’s Digital Publishing Suite aanbieden voor het publiceren naar tablets. Binnen Woodwing kunnen gebruikers .folio-bestanden creëren door gebruik te maken van Content Station en WoodWing’s Digital Magazine Plug-ins voor InDesign. WoodWing-klanten kunnen direct binnen de Digital Publishing Suite branded applicaties creëren. Hierdoor hebben ze volledige controle over het gehele tablet publishing proces en profiteren ze van een krachtig en betrouwbaar distributienetwerk. Bovendien hebben ze ook toegang tot analysemogelijkheden binnen de Adobe Online Marketing Suite.

WoodWing zal direct stoppen met de verkoop van zijn Reader Application- en Content Delivery Service. De verwachting is dat alle WoodWing-klanten die al gebruikmaken van deze oplossingen vóór november 2012 zijn gemigreerd naar Digital Publishing Suite. Adobe zal nauw samenwerken met Woodwing om er voor te zorgen dat Woodwing’s huidige gebruikers van tablet publishing oplossingen eenvoudig kunnen migreren naar het Digital Publishing Suite platform.

Rate this post

Print Friendly