Het Duitse AlphaPicture® GmbH, wereldwijd marktleider in ASP beeldpersonalisatie, heeft een samenwerkingsverband gesloten met 4CLOUD®, ontwikkelaar van de internationaal bekroonde 4WEB™ Web-to-Print oplossing. Het initieel doel van het partnership is om in te spelen op de groeiende vraag naar onderscheidend vermogen binnen de zwaar concurrerende markt van internetdrukkers.

4CLOUD® heeft een koppeling gerealiseerd tussen de 4WEB™ Pro! Web-to-Print applicatie en de beeldpersonalisatie software van AlphaPicture®. Dankzij deze koppeling kunnen 4WEB™ gebruikers straks op eenvoudige wijze gepersonaliseerde beelden invoegen in sjablonen binnen 4WEB™ Pro!. Met het aangaan van een partnerschap tussen 4CLOUD® als dé specialist op het gebied van Web-to-Print software en AlphaPicture® als dé provider ASP beeldpersonalisatie, zijn beide partijen ervan overtuigd een grote meerwaarde te kunnen bieden aan de grafische industrie.

Beeldpersonalisatie is een relatief nieuwe toepassing in digitaal drukwerk. Bij deze techniek wordt een tekst (bijvoorbeeld een naam of mededeling) verwerkt in een afbeelding waardoor boodschappen een meer persoonlijke en krachtigere lading krijgen. Enkele toepassingen hiervoor zijn bijvoorbeeld wenskaarten, uitnodigingen, posters of kalenders. Diverse onderzoeken wijzen uit dat beeldpersonalisatie leidt tot een hogere responserate in marketinguitingen.

Léon van Schie, Managing Director van 4CLOUD: “Wij kijken continu naar mogelijkheden om het aanbod naar onze afnemers verder te verbeteren en vergroten. In de afgelopen jaren hebben we al een behoorlijk aantal unieke plugin’s op de markt gebracht die onze Web-to-Print oplossing echt onderscheid maakt ten opzichte van vele andere Web-to-Print systemen. Door de koppeling met AlphaPicture® kunnen wij ons dienstenpakket nóg verder uitbreiden richting onze klanten, waardoor zij zich op de print markt kunnen versterken en onderscheiden ten opzichte van de reguliere internetdrukkers. Wij zijn dan ook zeer verheugd met dit partnership en het vertrouwen dat AlphaPicture® in ons heeft”.

Gerhard Maertterer, Sales Director van AplhaPicture® GmbH, voegt daaraan toe: “Als marktleider in One-to-One beeldpersonalisatie in de Cloud zoeken we altijd naar nieuwe kansen. De AlphaPicture’s API bleek perfect aan te sluiten bij de 4WEB™ Web-to-Print oplossing. 4WEB™ is een van de meest vooruitstrevende Web-to-Print oplossingen van deze tijd. We zijn dan ook zeer blij met deze samenwerking en trots op het vertrouwen dat 4CLOUD® heeft in ons. Deze samenwerking biedt 4WEB™ klanten straks toegang tot onze fotobibliotheek, die meer dan 500 vrij personaliseerbare beelden bevat”.

Officiële prijzen van de nieuwe 4WEB™ plugin waren op het moment van schrijven van dit bericht nog niet bekend. De nieuwe AlphaPicture® plugin voor 4WEB™ zal in de loop van Q4-2011 verkrijgbaar zijn.

Rate this post

Print Friendly