Eindhoven, 26 september 2011 – VDD IQware, ontwikkelaar en leverancier van het Enterprise Content Management (ECM) systeem Hyarchis.Net, heeft een partnerovereenkomst met ketenautomatiseerder Topicus ondertekend. De samenwerking richt zich primair op de financiële markt en het onderwijs. Beide partijen werken al nauw samen in de financiële markt voor partijen als Quion en Welke Financiële Diensten, en bezegelen en intensiveren deze samenwerking nu ook voor het (basis-) onderwijs. Het partnership omvat onder meer de integratie van Force en Hyarchis.Net en sales- en marketingactiviteiten. De uitrol van een aantal gezamenlijke projecten bij grote financiële dienstverleners is inmiddels in volle gang.

Topicus is gespecialiseerd in de realisatie van innovatieve webgebaseerde systemen. Hierbij ligt de nadruk op ketenautomatisering. Dit zorgt ervoor dat processen waarbij informatie van meerdere partijen en kanalen bij elkaar komt, snel en eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden uitgevoerd, zoals bij leerlingvolgsystemen of de verwerking van hypotheek-aanvragen. Het creëren, beheren en archiveren van digitale documenten speelt bij dergelijke complexe processen een belangrijke rol. Topicus en VDD IQware vullen elkaar met hun respectievelijke kennis van ketenintegratie en documentmanagement daarom naadloos aan. De systemen bieden medewerkers van financiële instellingen en in het onderwijs de mogelijkheid om de informatie die voor hen relevant is snel te benaderen, (leerling)dossiers eenvoudig uit te wisselen met ketenpartners, en ze zorgen ervoor dat de beheerlast voor de organisatie minimaal blijft.

Maarten Kok, directeur Topicus Finance BV: “Onze missie in de financiële markt is om onze klanten proceskampioen te maken met behulp van ons Force-platform. Deze sterke focus op het proces vereist ook een volwaardige invulling van Enterprise Content Management. Met een vergaande integratie van Force met Hyarchis.Net bereiken we dit. Naast financiële instellingen, kunnen ook onderwijsinstellingen profiteren van deze vorm van procesondersteuning. Om dit te faciliteren en een complete en geïntegreerde oplossing te kunnen bieden, werkt Topicus nauw samen met VDD IQware. Onze samenwerking is inmiddels succesvol gebleken.”

“Documenten spelen een belangrijke rol in de processen binnen financiële instellingen en het onderwijs”, aldus André van der Doelen, directeur van VDD IQware. “E-mails, documenten en dossiers moeten op grote schaal digitaal beschikbaar zijn om de verschillende administratieve processen volledig te kunnen automatiseren en efficiënter te werken. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat verschillende IT-systemen met elkaar integreren. In de samenwerking met Topicus vormt de integratie van Force en Hyarchis.Net daarom een belangrijk onderdeel. Door gezamenlijk te kijken naar wat er nodig is om complexe processen te optimaliseren, kunnen we bedrijven snelle toegang bieden tot de nieuwste en beste oplossingen.”

Rate this post

Print Friendly