Utrecht, september 2011 – De ontwikkelingen op het gebied van E-invoicing volgen elkaar razendsnel op en de provincie Utrecht doet hier aan mee. Geïnspireerd door het moderne leveranciersschap van organisaties die nu al facturen digitaal aanleveren wil de provincie Utrecht deze trend stimuleren. Om ook haar eigen leveranciers aan te zetten tot het zenden van digitale facturen heeft provincie Utrecht de hulp ingeroepen van het campagneteam van ICreative.

Over provincie Utrecht

De provincie Utrecht bestaat uit 26 gemeenten met 1.190.604 inwoners. Utrecht is een groene provincie maar bevat het meest gebruikte wegennet van Nederland. Het centraal station van Utrecht verwerkt evenveel reizigers als Schiphol: 57 miljoen per jaar. Ook het aantal papieren inkomende facturen dat jaarlijks wordt verwerkt is groot. De provincie Utrecht wil dit proces duurzamer inrichten en kiest mede daarom voor het voeren van een E-invoicing campagne.

Casebeschrijving

Jaarlijks ontvangt de provincie Utrecht veel papieren facturen. Het gevolg hiervan is dat er veel manuele handelingen aan vooraf gaan voordat de facturen ter goedkeuring bij de budgethouder terecht komen. Om die reden is provincie Utrecht een samenwerking met ICreative gestart om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk leveranciers hun facturen voortaan digitaal aanleveren. Ook de leverancier zelf heeft baat bij het initiatief. Zo is een directe besparing op porti- en printkosten te realiseren door het zenden van een PDF factuur per e-mail. Door middel van de E-invoicing campagne worden leveranciers de komende tijd op de hoogte gebracht van de voordelen die het zenden van een digitale factuur met zich mee brengt.

Over ICreative

ICreative is gespecialiseerd in Budget-to-Pay-oplossingen en ontwikkelde het ED (EasyDistribution) concept op basis van jarenlange ervaring op het gebied van digitale factuurverwerking. De Edese organisatie is actief in verschillende branches. Klanten zijn onder andere AkzoNobel, Wegener, Ballast Nedam, Ministerie van EL&I en Universiteit Utrecht. Marktleidende producten die geleverd worden zijn onder andere de Basware-suite en Kofax KTM. Er wordt geïntegreerd met verschillende ERP-omgevingen zoals Baan, Coda, Navision, Exact, Oracle en SAP. Onderscheidend is ICreative onder andere door haar additionele modules. Deze bieden oplossingen op het gebied van e-invoicing, declaraties, rapportages en budgetcontrole. Voor meer informatie: www.icreative.nl of www.easydistribution.nl.

Rate this post

Print Friendly