Wijchen, september 2011 – Door nieuwe werkvormen en verdere digitalisering kunnen organisaties moeilijk grip houden op hun informatiestroom. Het congres Documentmanagement 2011, op 30 september in de Fabrique te Utrecht, reikt concrete informatie aan over de nieuwe eisen van gebruikers en de laatste ontwikkelingen in technologie.

Werknemers willen altijd en overal kunnen werken, informatie delen en bewerken. Hierin speelt het printerpark en het (papieren) archief een centrale rol. Wat zijn de veranderingen? Wat zijn de gevolgen voor uw workflow en document management?’ Tijdens het congress krijgen bezoekers antwoord op de vragen die onder meer door tijd- en onafhankelijk werken (HNW) worden opgeroepen.

Volgens onderzoek van IDC verliest een bedrijf met duizend kenniswerkers ieder jaar zes miljoen dollar. Het zoeken naar informatie kost steeds meer tijd.. MFP’s, printers en een goed (papieren) archief zijn noodzakelijke elementen om de documentstroom goed te structureren en toegankelijk te houden voor alle werknemers die opzoek moeten naar informatie. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat hun informatiekapitaal niet verloren gaat? Printers en papier spelen hier een belangrijke rol: printers en MFP’s, als input- en outputdevice (scannen en output). Papier voor het delen van informatie en als archief.

Voor wie?

Het congres Document Management is bedoeld voor inkopers, facilitair managers, ICT-specialisten, en directeuren.

Forum en netwerk

De sprekers zullen ook ingaan op relevante business cases. Tijdens een forum kunt u vragen stellen aan experts op het gebied van informatieverwerking, documentmanagement en papier. Uiteraard is er op het congres volop gelegenheid tot netwerken. Houd voor een update van het programma de website www.kantoorenefficiency.nl in de gaten.

Programma:

12.30 – 13.30 Ontvangst

13.30 – 13.40 Welkom

13.40 – 14.05 Hans Dickerscheid, consultant: trends en ontwikkelingen

14.05 – 14.25 Praktijkcase: Mathijs Rutten, Wnd. Hoofd Facilitaire Zaken & Huisvesting at NHL Hogeschool: informatiestroom in het onderwijs

14.25 – 15.10 Pauze op het Informatieplein, Meet & Greet

15.10 – 16.00 Duopresentatie René Joor en Marcel Peters, adviesbureau GEA: de valkuilen van documentmanagement en bij het uitbesteden van printwerk.

16.00 – 16.25 Peter van der Vecht, DataScan: verlaag kosten door het verbeteren van werkprocessen.

16.25 – 17.15 Expertpanel

17.15 – 19.00 Netwerkborrel op het Informatieplein

Over de sprekers:

René Joor is associated partner GEA/senior consultant. Hij is actief binnen grafimedia-productiebedrijven en documentintensieve organisaties. Hij is specialist in strategie en organisatie van grafimediabedrijven en het begeleiden van deze bedrijven in de realisatie van hun plannen.

Marcel Peters heeft, met als achtergrond Hoge Hotelschool en een Masters Degree in Management, veel ervaring in Facility Management. Het organiseren van documentproductie en logistieke trajecten binnen (overheids)organisaties, als politie, gezondheidszorg en universiteiten, is een van zijn specialismen.

Hans Dickerscheid is onafhankelijk consultant & interim manager bij DaDoLog Consultancy & Interim Management. Dickerscheid is zijn gehele loopbaan actief binnen het vakgebied wat nu ECM, Document- en informatielogistiek is gaan heten.

Peter van der Vecht is Directeur Datascan. Datacsan biedt innovatieve printoplossingen voor bedrijfskritische output processen. Deze oplossingen variëren van het leveren van eenvoudige plug & printoplossingen tot het uitvoeren van complete projecten

Dagvoorzitter Johan Kosters is ruim 20 jaar actief in het vakgebied van documentverwerking en oprichter van adviesbureau DOCplus, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van Managed Print Services voor kantoren. Tevens stond hij aan de basis van het vakportaal Docufacts.nl.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het congres via http://www.kantoorenefficiency.nl/ . Hier kunnen geïnteresseerden ook het laatste nieuws over sprekers en programma vinden.

Over de organisatie

Documentmanagement 2011 is een initiatief van K&E, uitgave van Magenta Publishing. De organisatie is in handen van Tom Xhofleer, commercieel directeur Magenta Publishing, en Susanne Plank, accountmanager K&E. Het inhoudelijk programma wordt vormgegeven door Yvonne Keijzers, Pasklaar Communicatie. Hoofdpartners van Documentmanagement 2011 zijn OKI, Portucel Soporcel, Papyrus en Mondi.

Rate this post

Print Friendly