Nieuwe technologie en printsystemen illustreren snelle progressie tussen Canon en Océ

Londen / Venlo, 8 september 2011 – Canon Europa en Océ melden vandaag de volgende mijlpaal in het pad dat Canon en Océ volgen om wereldwijd markleider in de printsector te worden, met het uitbrengen van twee gezamenlijk ontwikkelde productieprintsystemen: de Océ VarioPrint DP Line – een serie bijzondere zwart-wit systemen op basis van baanbrekende technologie – en de Canon imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO, een innovatieve kleurenprinter voor kleinere volumes.

De gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe technologie bewijst eens te meer dat Canon en Océ samen sterker staan en beter dan ooit gepositioneerd zijn om hun klanten toegang te verschaffen tot een zeer veelzijdig en geavanceerd portfolio van professionele printoplossingen.

De Océ VarioPrint 95-105-120-135 zijn krachtige productieprinters voor kleine tot middelgrote volumes, waarin de printtechnologie, engine en controller van Océ gekoppeld zijn aan geïntegreerde scan- en nabewerkingsoplossingen van Canon. De serie kenmerkt zich door een uitstekende beeldconsistentie, instant-productiviteit en tal van nabewerkingsopties in één systeem met vele configuratiemogelijkheden. De DP Line kent vier enginesnelheden: 95, 105, 120 en 135 A4-beelden per minuut. Het hart wordt gevormd door de innovatieve Océ DirectPress technologie, waarmee een beeld wordt gecreëerd zonder gebruik van licht, hoge temperaturen of elektrische ladingen, waardoor het een betrouwbaar alternatief is voor traditionele technologieën in de markt voor zwart-wit printen.

Océ DirectPress-technologie vervangt de verschillende processtappen in de traditionele printtechnologieën door één vast digitaal proces. Het resultaat is een uiterst stabiele en consistente, hoogwaardige uitvoer zonder vegen, strook- of streepvorming tussen de verschillende jobs. In de nieuwe engine zijn tal van scan- en nabewerkingsopties overgenomen van de succesvolle Canon imagePRESS serie, waardoor klanten beschikken over de hoogst mogelijke kwaliteit in een breed scala van winstgevende printtoepassingen. Nauwkeurige nabewerking is mogelijk omdat de toner niet verbrokkelt of breekt bij vouwen of rillen van het papier en er minder problemen met de media optreden door de lage fuseertemperatuur.

Bovendien helpt de Océ VarioPrint DP Line om de belasting voor het milieu te verminderen. In de printer ingebouwde HeatXchange technologie bespaart energie doordat de warmte die wordt gebruikt om de toner met het papier te versmelten, wordt overgedragen van geprinte vellen naar nieuw ingevoerde vellen. Door de warmte op deze wijze te recyclen, kunnen klanten hun energieverbruik met minstens 30% verlagen in vergelijking met andere systemen in dezelfde klasse. De VarioPrint DP Line heeft de laagste TEC-waarde (Typical Energy Consumption) in de markt voor middelgrote productiesystemen en kan rechtstreeks op een gewoon stopcontact worden aangesloten.

Omdat de Océ DirectPress technologie ozonvrij is, kunnen de gebruikers van het systeem profiteren van een schonere werkomgeving. Het energieverbruik is laag, maar de productiviteit is hoog, dankzij EnergyLogic. Deze technologie stemt de energievereisten voor een printjob af met de in het systeem beschikbare energie en zorgt ervoor dat er al snel na een koude start kan worden geprint of dat de maximumsnelheid wordt aangehouden wanneer zwaardere media worden ingevoerd.

Het gebruik van een Océ PRISMAsync controller zorgt voor instant productiviteit en een eenvoudiger beheer van complexe jobs.

Als verdere uitbreiding van het gezamenlijke portfolio en voortbouwend op het succes van de imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO serie, integreert de nieuwe 9000S PRO de kleurentechnologie van Canon met de Océ PRISMAsync controller. Klanten beschikken hiermee over een oplossing die voordelen biedt zoals intuïtieve bediening, gebruiksgemak en tal van media- en nabewerkingsopties in één uitermate efficiënt en veelzijdig platform. In de serie wordt voor het eerst gebruikgemaakt van een aantal unieke productiviteitsverhogende functies, zoals een intelligente taakplanner en een op media gebaseerde workflow, waardoor de uitvaltijd tot een minimum blijft beperkt en de productie efficiënt kan worden ingepland.

David Preskett, European Professional Print Director, Canon Europa: “De introductie van deze twee gezamenlijk ontwikkelde systemen zo snel na de Canon imagePRESS C7010VPS laat duidelijk zien welk vertrouwen Canon en Océ in elkaars expertise hebben. We brengen niet alleen een nieuw Canon systeem voor het Océ PRISMAsync platform uit, maar ook een baanbrekend zwart-wit Océ systeem dat gebaseerd is op een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde technologie.

Door onze vaste samenwerking, met name op het gebied van productontwikkeling, staan we samen sterker, en dat is een geruststellend signaal voor onze klanten. Bij alles wat we doen staan onze klanten centraal en het is ons doel hen te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering op de lange termijn.”

Nick Klitsie, Vice President Business Group Office and Printroom, Océ voegt daaraan toe: “Wat wij onze klanten beloven is productief printen zonder compromissen. We maken gebruik van de sterke punten van onze cutsheet systemen, in zowel kleur als zwart-wit, bij de systemen van Canon en Océ. Allemaal naadloos met elkaar verbonden middels één krachtig controllerplatform. Deze bijzondere combinatie van Canon en Océ biedt onze klanten de allernieuwste technologieën zodat zij hun positie in hun eigen markt kunnen blijven versterken.”

De nieuwe Océ VarioPrint DP Line en Canon imageRUNNER ADVANCE C9000S PRO kunnen onmiddellijk worden geleverd door de Europese direct sales organisaties van zowel Canon als Océ, maar ook via hun netwerken van geaccrediteerde dealers.

Rate this post

Print Friendly