‘s-Hertogenbosch, 5 september 2011 – Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldde vandaag dat Océ Deutschland GmbH en Itergo Informationstechnologie GmbH een contract hebben ondertekend voor de installatie van vier Océ ColorStream® 3500 printsystemen en hun werking als twin-systemen. Dit is de eerste plaatsing van een Océ ColorStream 3500 in Duitsland. Itergo zal de twee continuous feed twin-systemen gaan gebruiken voor volledig variabel inkjetprinten in kleur van hoge volumes. De installatie zal later deze maand plaatsvinden.

Kleurelementen geven gedrukte communicatie extra aanzien

Door de Océ ColorStream als oplossing voor normaal papier te gebruiken, kan Itergo in de toekomst full-color transactiedocumenten zoals verzekeringspolissen, schaderapporten, klantgegevens of rekeningoverzichten in één stap produceren zonder eerst offset geprinte formulieren te moeten vervaardigen. Het vervangen van voorbedrukt materiaal levert Itergo een aanzienlijk potentieel voor procesoptimalisatie op. Bovendien zorgt het communiceren in kleur voor nieuwe mogelijkheden om de klant beter en nauwkeuriger van dienst te kunnen zijn. Kleurelementen in correspondentie, polissen en facturen zorgen ervoor dat de lezer informatie in het document gemakkelijker kan onderscheiden en dat de afzender belangrijke informatie selectief kan uitlichten.

“Na een intensief selectieproces stelden we vast dat Océ ons de meest optimale oplossing kon leveren voor optimalisatie van de productie met behulp van full-color systemen”, aldus Michael Adamitzki, Document Services Manager bij Itergo. “De Océ ColorStream 3500 overtuigde ons dat de hardware die bij dit soort oplossing hoort, geleverd kon worden. Met dit systeem kunnen we tegemoet komen aan de behoeften van vandaag maar ook aan de behoeften van morgen.” Itergo is er zeker van dat Océ zo’n complexe kleuroplossing met succes kan implementeren.

Een samenwerking van vele jaren

De zuinige werking van het systeem bij het printen in zwart-wit, de indrukwekkende printkwaliteit en de flexibiliteit in het gebruik als single- of twin-systeem, afhankelijk van de vereisten, waren voor Itergo belangrijke argumenten om te investeren in de Océ ColorStream 3500. Ook de vele jaren van nauwe samenwerking met Océ speelden een positieve rol bij de besluitvorming.

Sebastian Landesberger, Executive Vice President Océ Production Printing, zegt het volgende: “Dankzij het flexibele concept kan de Océ ColorStream 3500 gemakkelijk op locatie worden bijgewerkt naar zes kleuren als dat in de toekomst nodig mocht zijn. Een dergelijke flexibiliteit biedt de garantie van een toekomstgericht systeem dat de overgang van toepassingen en bedrijfsmodellen naar hoogwaardige documenten met variabele gepersonaliseerde gegevens en intelligente communicatie in kleur vereenvoudigt.”

Een nieuwe richting inslaan, maar op basis van bewezen technologie

De Océ ColorStream 3500, het eerste krachtige full-color inkjetsysteem met de combinatie van Océ DigiDot® inkjettechnologie, de Océ SRA® MP-controller en het welbekende twin-concept van Océ, is de nieuwe norm voor hoogvolume full-color inkjetprinten. Het systeem, ontworpen voor printen met hoge snelheid, is uitgerust met tal van innovatieve technologieën die garant staan voor een verbeterde printkwaliteit en productiviteit, en die beslissend zijn voor de gebieden waar het systeem kan worden gebruikt.

Naast simplex/duplex-flexibiliteit is dat onder meer op de machine gerichte, flexibele uitbreiding in kleur. Met zijn modulaire constructie en verschillende single- en twin-configuraties is het printsysteem bij uitstek geschikt voor een probleemloze overgang van zwart-wit naar full-color printen – met een maximum van wel vijf tot zes kleuren.

De integratie van al deze functies in bestaande datacenteromgevingen wordt nog verder vergemakkelijkt door de compacte afmetingen, het gunstige gewicht en het lage energieverbruik. Bovendien kunnen de nieuwe functies verspilling bij het opstarten beduidend reduceren.

Superieure printkwaliteit, optie voor kleur inbegrepen

De Océ ColorStream 3500 combineert de superieure printkwaliteit van de Océ DigiDot inkjettechnologie met de flexibiliteit op het gebied van configuratie van de Océ VarioStream® familie. De bewezen Océ DigiDot inkjettechnologie zorgt voor haarscherpe details en een uiterst hoge printkwaliteit op volle snelheid. Met een printsnelheid van 75 meter per minuut en een printbreedte van 540 mm kunnen zo’n 505 pagina’s A4-formaat (simplex) of 1010 pagina’s A4-formaat (twin) per minuut worden geproduceerd, met een beeldkwaliteit van 1200 dpi met de optionele functie voor multilevel beeldverbetering. De twin-configuratie ondersteunt met gemak maandelijkse printvolumes van 4 tot 24 miljoen pagina’s A4-formaat.

Dit krachtige continuous feed printsysteem biedt productiviteit en flexibiliteit in kleur en zwart-wit voor transactieprinten, direct mailing en TransPromo-toepassingen, alsmede voor een uitermate betrouwbare productie van boeken en handleidingen, met een unieke printkwaliteit en een ongeëvenaard breed palet aan materialen. Dankzij zijn flexibiliteit is de Océ ColorStream 3500 bij uitstek geschikt voor een eenvoudige en probleemloze overstap op printen in full-color voor klanten die momenteel nog printvolumes in zwart-wit uitvoeren.

Itergo – centrale IT-leverancier van de Ergo verzekeringsgroep

Itergo is de interne leverancier van IT-services aan de Ergo verzekeringsgroep. Met een inkomen uit premies van 19 miljard euro is Ergo een van de grootste verzekeringsgroepen in Europa. Ergo heeft in meer dan 30 landen vertegenwoordiging en concentreert zich op de Europese en Aziatische regio’s. Ergo is nummer één in ziektekostenverzekeringen en verzekeringen voor wettelijke bescherming in Europa. Op de binnenlandse Duitse markt is Ergo een van de markleiders in alle sectoren. Ergo is op de binnenlandse markt aanwezig met verschillende merken, waaronder de speciale verzekeraars DKV Krankenversicherung, D.A.S. Rechtsschutzversicherung, ERV Reiseversicherung en Ergo Direktversicherung. Itergo heeft op vier locaties in totaal zo’n 1500 werknemers in dienst die alle IT-vereisten voor ongeveer 50.000 gebruikers in kantoren en in het veld afhandelen.

Rate this post

Print Friendly