Het midden- en kleinbedrijf kan de kantoorkosten drukken met zogenaamde multifunctionele printers. Dat zijn moderne printers, die ook gebruikt kunnen worden voor scannen, kopiëren en het verzenden en ontvangen van faxen. Speciaal voor de onderkant van het MKB ontwikkelde printerfabrikant OKI een professionele A4/A3 printer, die dankzij de innovatieve, storingvrije LED-technologie de kantoorkosten helpt te drukken.

Efficiëntie

“Steeds meer bedrijven zoeken naar wegen om de kantoorkosten verder omlaag te brengen”, zegt Frank Akihary, managing director Benelux van OKI. “Dat kan door de efficiëntie te verbeteren, bijvoorbeeld door het professionele printwerk zelf te doen, of geautomatiseerd scannen te gebruiken voor documentmanagement of de verwerking van elektronische facturen. Daar heb je dan wel een professionele printer uit het hogere prijssegment bij nodig. Wij brengen die professionele kwaliteit nu binnen bereik van het MKB. Met onze speciaal voor klein MKB ontwikkelde nieuwe serie A3/A4 kleurenprinters stellen wij nu ook kleine bedrijven in staat om op meerdere terreinen de kosten te drukken. Aan alles hebben we gedacht. Zo zorgt het robuuste ontwerp voor hoge betrouwbaarheid, op deze nieuwe MKB-printers is bovendien de unieke 3-jaar garantie van OKI van toepassing. Voorts is het stroomgebruik minimaal wat weer goed is voor het milieu, net als de toepassing van onze LED-technologie waardoor het milieu minder wordt belast. En dan kun je ook nog op papier van uiteenlopende diktes printen en kopiëren; zelfs banners van 1.30 meter lengte kunnen worden geprint.”

Voor prijsbewuste bedrijven

OKI heeft de nieuwe serie ontworpen voor de prijsbewuste bedrijven, die professionele kwaliteit eisen en betrouwbaarheid. Het instapmodel is de MC851 multifunctionele printer die een adviesprijs heeft van €3.399 excl.btw. De MC861 is de meest uitgebreide printer uit de reeks, deze heeft snellere afdruksnelheden, grotere toner capaciteit en lagere totale eigendomskosten. Deze printer leent zich ook goed voor hogere afdrukvolumes. De MC861 heeft een adviesprijs van € 3.899 excl.btw.

“We hebben bij het ontwikkelen van deze nieuwe lijn goed geluisterd naar de wensen van de klant. Die zoekt naar betere prestaties in termen van betrouwbaarheid, snelheid en printkwaliteit.”, zegt Akihary. “Ook zien wij een groeiende vraag naar het A3 formaat, dat vaak wordt gebruikt voor schema’s en als plano voor bijvoorbeeld brochures.”

Onderzoek

De alles-in-één multifunctionele printers (MFP’s) nemen nog steeds in populariteit toe. Akihary: “Dit is een snelgroeiend marktsegment voor ons. Wij zien de vraag van kleine bedrijven naar multifunctionele printers alleen maar toenemen.” Het wordt vaak verondersteld dat de meeste bedrijven een MFP vrijwel uitsluitend als printer gebruiken en de andere functies alleen incidenteel gebruiken. Uit onderzoek van OKI onder MFP-gebruikers blijkt echter dat zij een MFP weliswaar primair als printer gebruiken, maar dat voor 81% de MFP voor het kopiëren van kleur wordt gebruikt, voor 78% voor het scannen van documenten en 47% voor het faxverkeer. Uit het OKI-onderzoek kwam ook naar voren dat voornamelijk de lage aanschafprijs en lage operationele kosten de keuze bepalen.

Rate this post

Print Friendly