OpenText behaalt nr. 1 status in Enterprise Fax Server Market

Onafhankelijk rapport van Davidson Consulting bevestigt toonaangevende positie van OpenText binnen de faxmarkt

Hoofddorp – 26 augustus 2011 – Kort na de in juni verschenen release 10 van OpenText’s RightFax volgt het nieuws van Davidson Consulting, een analistenfirma binnen de faxindustrie, waaruit blijkt dat OpenText Corporation (NASDAQ: OTEX, TSX: OTC) zijn positie als ’s werelds toonaangevende leverancier van enterprise faxserversoftware blijft uitbreiden, gebaseerd op de omzet in 2010.

Zoals beschreven in het rapport ‘Computer-Based Fax Markets, 2010-2015’ (beschikbaar via www.davidsonconsulting.biz), heeft OpenText meer dan 25 procent van het totale marktaandeel gerealiseerd en nam het de leidende positie over in het snelgroeiende Fax over Internet Protocol (FoIP) segment.

“Het zijn goede tijden voor OpenText. Het bedrijf heeft RightFax 10 uitgebracht en is niet alleen leider op het gebied van fax in het algemeen, maar heeft ook het voortouw genomen in IP fax. OpenText levert nu Cisco-compatible oplossingen die een uitdaging vormen voor de traditionele kracht van Sagemcom”, schrijft Peter J. Davidson, directeur van Davidson Consulting, in het onlangs verschenen rapport.

De release van RightFax 10 in juni was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het product. Naast de verbeterde ondersteuning voor cloudgebaseerde office systemen, bevat de nieuwe release een aantal verbeteringen die het gemakkelijker, sneller en veiliger maken voor klanten om fax te integreren in hun bedrijfsprocessen en workflows. Deze nieuwe functies zijn onder andere barcode routing, de aflevering van doorzoekbare PDF’s en verbeterde integratie met Microsoft Outlook 2010 en Lotus Notes 8.5. Er is tevens optionele support voor toegankelijkheid aan toegevoegd conform de mandaten onder de Amerikaanse Disabilities Act.

Het Davidson-rapport noemt OpenText’s innovatie en focus om klanten te helpen hun efficiency te verhogen en kosten te verlagen als belangrijkste factoren voor de groeiende marktacceptatie van RightFax. “Het RightFax portfolio voor productiefaxen biedt elektronische documentaflevering- en ontvangstoplossingen om kosten te verlagen, communicatie te versnellenen en de efficiëntie van bedrijfsprocessen te verbeteren”, schrijft Davidson.

Het rapport beschrijft een aantal factoren in de verwachte faxserver marktgroei, waaronder de naleving van wet- en regelgeving en de noodzaak voor bedrijven om alle berichten te kunnen volgen, terugvinden en garanderen van de veiligheid en vertrouwelijkheid; MFP (Multifunctionele Randapparatuur) integratie met faxservers en fax die onder meer geschikt is voor Microsoft SharePoint. De top vijf sectoren waar faxservers worden gebruikt zijn gezondheidszorg, financiële dienstverlening, overheid, juridisch en productie.

“OpenText’s opkomst als de leider op het gebied van FoIP en de release van RightFax 10 is een bewijs voor de kwaliteit van onze producten en toont de inzet van ons team om voortdurend aan het vertrouwen van onze klanten te werken”, aldus Matthew Brine, Vice President, Fax en Document Distributie bij OpenText. “Hoewel we tevreden zijn met onze marktresultaten, zitten we niet stil. We blijven werken aan innovatie en helpen onze klanten hun bedrijfsprocessen verder te verbeteren en faxkosten te verlagen.”

Meer informatie over OpenText Fax Solutions is te vinden op: http://faxsolutions.opentext.com

Over OpenText

OpenText, toonaangevend leverancier van Enterprise Content Management (ECM) softwareoplossingen, helpt organisaties bij het beheren van hun zakelijke content en het genereren van meerwaarde hieruit. OpenText beschikt over twee decennia aan expertise ter ondersteuning van 100 miljoen gebruikers in 114 landen. In samenwerking met onze klanten en partners brengen wij toonaangevende Content ExpertsTM bijeen om organisaties te helpen bij het vastleggen en behouden van corporate geheugen, verhoging van de merkwaarde, automatiseren van processen, beperken van risico’s, compliance beheer en verbetering van het concurrentievermogen. Meer informatie is te vinden op www.opentext.com

Rate this post

Print Friendly