Wijchen, augustus 2011 – Volgens onderzoek van IDC verliest een bedrijf met duizend kenniswerkers ieder jaar zes miljoen dollar. Het zoeken naar informatie kost steeds meer tijd. In een wereld waar steeds meer werknemers overal en altijd werken, wordt het steeds moeilijker grip te houden op deze informatie. Tijdens het congres Documentmanagement 2011, op vrijdag 30 september 2011, krijgt u concrete informatie om uw organisatie af te stemmen op deze nieuwe eisen.

Onder het motto ‘De informatiestroom verandert. Wat zijn de gevolgen voor uw workflow en document management?’ krijgen bezoekers antwoord op de vragen die onder meer door tijd- en onafhankelijk werken (HNW) worden opgeroepen. Werknemers willen altijd en overal kunnen werken, kennis kunnen delen en kunnen bewerken. Hierin speelt uw printerpark en uw (papieren) archief een centrale rol. Hoe zet u deze het beste in?

MFP’s, printers en een goed (papieren) archief zijn noodzakelijke elementen om de documentstroom goed te structureren en toegankelijk te houden voor alle werknemers die opzoek moeten naar informatie. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat hun informatiekapitaal niet verloren gaat? Printers en papier spelen hier een belangrijke rol: printers en MFP’s, als input- en outputdevice (scannen en output). Papier voor het delen van informatie en als archief. Het congres Documentmanagement 2011 is bedoeld voor inkopers, eindgebruikers, facilitair managers, ICT-specialisten, directeuren en HR-managers uit de publieke en private sector.

Forum en netwerk

Naast de sprekers zullen aansprekende voorbeelden uit de praktijk worden gepresenteerd. Tijdens een forum kunt u vragen stellen aan experts op het gebied van informatieverwerking, documentmanagement en papier.Bijzonder is de praktijkcase uit het onderwijs. Uiteraard is er op het congres volop gelegenheid tot netwerken. Houd voor een update van het programma de website www.kantoorenefficiency.nl in de gaten.

Programma:

12.30 – 13.30 Ontvangst

13.30 – 13.40 Welkom door dagvoorzitter Johan Kosters (Docufacts)

13.40 – 14.05 Hans Dickerscheid, consultant: trends en ontwikkelingen

14.05 – 14.25 Praktijkcase: informatiestroom in het onderwijs

14.25 – 15.10 Pauze op het Informatieplein, Meet & Greet

15.10 – 16.00 Duopresentatie René Joor en Marcel Peters, adviesbureau GEA: de valkuilen van documentmanagement en bij het uitbesteden van printwerk.

16.00 – 16.25 Peter van der Vecht, DataScan: verlaag kosten door het verbeteren van werkprocessen.

16.25 – 17.15 Expertpanel

17.15 – 19.00 Netwerkborrel op het Informatieplein

Over de sprekers:

René Joor is associated partner GEA/senior consultant. Hij is actief binnen grafimedia-productiebedrijven en documentintensieve organisaties. Hij is specialist in strategie en organisatie van grafimediabedrijven en het begeleiden van deze bedrijven in de realisatie van hun plannen.

Marcel Peters heeft, met als achtergrond Hoge Hotelschool en een Masters Degree in Management, veel ervaring in Facility Management. Het organiseren van documentproductie en logistieke trajecten binnen (overheids)organisaties, als politie, gezondheidszorg en universiteiten, is een van zijn specialismen.

Hans Dickerscheid is onafhankelijk consultant & interim manager bij DaDoLog Consultancy & Interim Management. Dickerscheid is zijn gehele loopbaan actief binnen het vakgebied wat nu ECM, Document- en informatielogistiek is gaan heten.

Peter van der Vecht is Projectleider bij Datascan, waar hij de afdeling Printoplossingen mede vorm heeft gegeven. In die functie ontwikkelt hij hoogwaardige oplossingen op het gebied van outputmanagement.

Dagvoorzitter Johan Kosters is ruim 20 jaar actief in het vakgebied van documentverwerking en oprichter van adviesbureau DOCplus, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van Managed Print Services voor kantoren. Tevens stond hij aan de basis van het vakportaal Docufacts.nl.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het congres via www.kantoorenefficiency.nl  . Hier kunnen geïnteresseerden ook het laatste nieuws over sprekers en programma vinden.

Over de organisatie

Duurzaam Kantoor 2011 is een initiatief van K&E, uitgave van Magenta Publishing. De organisatie is in handen van Tom Xhofleer, commercieel directeur Magenta Publishing, en Susanne Plank, accountmanager K&E. Het inhoudelijk programma wordt vormgegeven door Yvonne Keijzers, Pasklaar Communicatie. Hoofdpartners van Duurzaam Kantoor 2011 zijn OKI, Portucel Soporcel, Papyrus en Mondi.

Rate this post

Print Friendly