NAARDEN, 18 augustus 2011 – Uit onderzoek van Lexmark, leverancier van printoplossingen, blijkt dat kantoormedewerkers de zakelijke voordelen inzien van afdrukken in kleur. De vrees voor hoge kosten remt echter het gebruik van kleurenafdrukken.

Het onderzoek, dat werd gehouden onder 970 kantoormedewerkers uit twaalf landen, laat zien dat een aantrekkelijkere opmaak (54 procent), een professionele uitstraling (41 procent) en het trekken van de aandacht van de lezer (29 procent) worden gezien als de belangrijkste voordelen van afdrukken in kleur.

Van de ondervraagden gaf echter 68 procent aan dat hun organisatie minder dan een kwart van alle documenten in kleur afdrukt. Wanneer gevraagd werd naar documenten die vaak wel in kleur afgedrukt worden, werden foto’s (52 procent), presentaties (47 procent) en brochures (34 procent) door de respondenten genoemd.

“Dit onderzoek laat zien dat angst voor hoge kosten de voornaamste reden is dat bedrijven documenten enkel in zwart blijven printen”, zegt Rob Greaves, General Manager Lexmark Benelux. Deze bezorgdheid is echter ongegrond. “We bieden klanten diverse mogelijkheden om hun kosten te beheersen en ongewenste kleurenafdrukken te verminderen, zowel via de instellingen van kleurenprinters, zoals de hoeveelheid inkt die gebruikt wordt per kleurenafdruk, als het gebruik van printrechten, waarmee controle wordt gehouden over wie in de organisatie toegang heeft tot het afdrukken in kleur.”

Naast de zorgen over hoge kosten – door 49 procent van de ondervraagden genoemd als belangrijkste reden voor het niet afdrukken in kleur – zegt acht procent van de kantoormedewerkers geen toegang te hebben tot een kleurenprinter en geeft vier procent aan dat de organisatie geen beleid heeft om af te drukken in kleur. “Afdrukken in kleur wordt op kantoor vaak gezien als een extra mogelijkheid, in plaats van een standaard optie, ondanks het feit dat veel kantoormedewerkers de voordelen inzien van het creëren van meer professioneel ogende documenten”, zegt Greaves.

Achtergrond onderzoek

Lexmark ondervroeg 970 kantoormedewerkers uit twaalf landen: België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek werd voltooid in juli 2011.

Rate this post

Print Friendly