De leergang Enterprise Output Management van het EOMS Collectief gaat in het najaar weer van start met een nieuwe reeks. De eerste leergang is bijna afgerond en heeft daarme zijn eerste Electronic Document Associates afgeleverd. Met cursisten van onder andere Delta Lloyd, Achmea, Aia Software, SmartDocument, UWV, Generali was het een leergang met veel leerervaringen, interactie en als resultaat de Document Communicatie Strategie voor de organisatie. Ook zijn er twee in-huis leergangen gestart. Zo hebben MaiosOros en Ricoh Professional Services besloten om de leergang aan al hun consultants te geven.

Het vakgebied van Output Management is sterk in beweging. We worden geconfronteerd met allerlei nieuwe output gerelateerde communicatietechnieken. Daarom verandert ook de wijze waarop wij allen het fysieke of digitale document strategisch in wensen te zetten voor ons bedrijf. Er staan nieuwe digitale technieken voor outputmanagement ter beschikking waarmee we sneller, goedkoper en beter met onze klant kunnen communiceren. Ook met het vertrouwde “papieren” communicatiekanaal wordt u in staat gesteld om het document beter aan te laten sluiten op de persoonlijke verwachting en behoefte van uw klant. Denk bij de verandering maar eens aan fullcolour transactie documenten, e-mail communicatie, web interactie en aan de oplossingen voor sociale media. Het wordt door de dynamiek van het vakgebied voor u echter steeds lastiger om bij te blijven bij al die ontwikkelingen.

Leergang modules

De gehele leergang bestaat uit 10 modules. In deze modules worden de volgende onderwerpen behandeld.

 • wat is Enterprise Output Management,
 • wat is het Automated Document Process Management model,
 • welke hardware wordt waar en waarvoor toegepast,
 • hoe kunt u document creatie en compositie optimaal inzetten,
 • wat zijn typische EOMS toepassingen,
 • waar en waarom wordt workflow management bij outputmanagement toegepast,
 • wat verstaan we onder multi-channel communicatie en hoe benut u die,
 • wat zijn Managed Print Services (MPS),
 • hoe stelt u uw Document Communicatie Strategie op en waar houdt u rekening mee,
 • wat zijn de huidige trends en ontwikkelingen in dit vakgebied.

Doel van de leergang

 Na het volgen van de leergang is de cursist o.a. in staat om een verbeterplan te maken voor de op print gebaseerde outputoplossingen. Resultaat zal zijn verbetering van de effectiviteit van de communicatie en verhoging van de efficiëntie van het productieproces. Daarnaast leert de cursist de overige mogelijkheden van outputmanagement kennen die hem momenteel ter beschikking staan. Doordat we ook ingaan op multichannel communicatie en de ontwikkelingen op het gebied van sociale media, wordt de cursist voorbereid op de veranderingen die deze nieuwe communicatieoplossingen binnen uw organisatie teweeg kunnen brengen. Ons eigen hogere doel van deze leergang is om onze kennis te delen en om verdieping van het vakgebied outputmanagement te bewerkstelligen.

De leergang is geaccrediteerd door de XPLOR. U verdient 20 punten die meetellen bij het verkrijgen van het XPLOR certificaat Electronic Document Associate (EDA).

Cursusdata 2011 – 2012

De tien modules worden op de volgende data gegeven. (Hierbij is rekening gehouden met schoolvakanties en evenementen)

 1. 6 oktober 2011 – Introductie
 2. 3 november 2011 – Het Automated Document Proces Management model
 3. 1 december 2011 – Hardware
 4. 22 december 2011 – Documentcreatie
 5. 19 januari 2012 – Typische EOMS toepassingen
 6. 16 februari 2012 – De Document Communicatie Strategie
 7. 15 maart 2012 – Multichannel communicatie
 8. 12 april 2012 – Workflow en procesautomatisering
 9. 10 mei 2012 – Managed Print Services
 10. 7 juni 2012 – Trends en ontwikkelingen

Kosten

De kosten zijn per module €199,00. De gehele leergang kost €1650,00 (exclusief BTW).

Locatie

De trainingslocatie is in het midden van het land.

Aanmelden

Indien u zich wenst aan te melden voor de gehele leergang of voor één of meerdere modules, dan kunt u reageren op via info@eomscollectief.nl . U ontvangt dan een inschrijfformulier. Meer informatie vindt u op www.eomscollectief.nl

De leergang EOMS is een initiatief van het EOMS Collectief, 5 onafhankelijke experts op het vakgebied enterprise output management:

Hans Andriese
Hans Dickerscheid
Oscar Dubbeldam
Johan Kosters
Roberto Nagel

Rate this post

Print Friendly