Oekom research – wereldwijd marktleider op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – heeft de prime-status toegekend aan Konica Minolta binnen het segment computers, randapparatuur en kantoorelektronica. Oekom staat internationaal bekend om de hoge kwaliteit van hun onderzoeken.

Oekom evalueert bedrijven over de hele wereld met hun eigen ratingsysteem. Dit systeem omvat verschillende criteria met betrekking tot sociale en milieuvriendelijke maatregelen. Een bedrijf krijgt de prime-status toegekend als het naar aanleiding van de totale score behoort tot de beste bedrijven indezelfde branche.

Konica Minolta heeft MVO binnen hun managementbeleid opgenomen en draagt dit uit naar haar medewerkers en de maatschappij. De organisatie onderneemt op middellange tot lange termijn initiatieven om milieuvervuiling te verminderen.

Door kortere opwarmtijden, snellere fixeertechnieken en Simitri-toners zijn de multifunctionals van Konica Minolta zeer energiezuinig. Ook werkt Konica Minolta volgens een ISO 14001-gecertificeerd milieuzorgsysteem.

“Konica Minolta zal innovatieve technologieën blijven ontwikkelen en zich blijven inspannen om wereldwijd te zorgen voor een beter milieu en bij te dragen aan duurzame ontwikkeling”, zegt Ruud van Soest, Marketing Manager van Konica Minolta.

Meer informatie over Konica Minolta en MVO is te vinden op: www.konicaminolta.nl/mvo

Rate this post

Print Friendly