Schiphol-Rijk, 2 augustus 2011 – Informatie is de ruggengraat van zakelijk succes. Zonder informatie lopen organisaties vast en ontbreekt het aan innovatieve ideeën. Thomson Reuters, ’s werelds grootste aanbieder van intellectuele informatie, streeft ernaar de juiste informatie in de juiste handen te krijgen om klanten te helpen bij het behalen van optimale resultaten. De vervulling van deze belofte vereist een IT-infrastructuur die grensverleggende producten en diensten kan ondersteunen.

De juridische onderzoeksservice Westlaw van Thomson Reuters bevat meer dan vijf miljard documenten en wordt gebruikt door ongeveer 98% van de grootste advocatenkantoren in de Verenigde Staten. Hoewel Westlaw werd gezien als de juridische onderzoeksservice bij uitstek, is Thomson Reuters onlangs begonnen om WestlawNext, dat werd gelanceerd in 2010, naar een nog hoger niveau te tillen. Het doel was het ontwikkelen van een innovatieve en intuïtieve onderzoeks- en workflowtool waarmee juridisch onderzoek net zo eenvoudig wordt als iets opzoeken op internet. Hiertoe moest Thomson Reuters de bestaande privé- en openbare-cloudinfrastructuur verbeteren, zodat WestlawNext kon worden geïmplementeerd. Met een storage-infrastructuur op basis van NetApp (NASDAQ: NTAP) werd WestlawNext niet alleen werkelijkheid, maar vestigde het ook een nieuwe standaard voor professioneel online onderzoek. Tot nu toe zijn meer dan 20.000 advocatenkantoren, juridische afdelingen van bedrijven en overheidsklanten overgegaan op WestlawNext. Het is uitgeroepen tot product van het jaar 2011 door de American Association of Law Libraries.

“We beschouwen NetApp als cruciale strategische IT-partner. De keuze om te bouwen op de storage-infrastructuur van NetApp lag voor de hand”, zegt Rick King, Chief Technology Officer bij Thomson Reuters Professional Division. “WestlawNext is een revolutionair product waarvoor een storage-infrastructuur nodig was die de gewenste dynamische zoekmogelijkheden en unieke klantervaring mogelijk zou maken. Door de samenwerking met NetApp hebben we juridisch onderzoek fundamenteel weten te veranderen en kunnen we de juridische branche het krachtigste en meest innovatieve product in zijn soort bieden.”

Nieuwsfeiten

Inzet van een gedeelde storage-infrastructuur van NetApp® gaf Thomson Reuters de benodigde flexibiliteit voor het opzetten van het product WestlawNext dat zoekprestaties op een hoger niveau levert. Door de prestaties van NetApp Network File System (NFS) en de mogelijkheid om te schalen kan de service 50 keer meer data doorzoeken en 64% sneller resultaten leveren dan andere online zoekplatformen.

Advocaten werken 24 uur per dag en WestlawNext moet dat dus ook doen. NetApp heeft samen met de ontwikkelaars van Thomson Reuters een replicatieproces gemaakt waarmee WestlawNext voldeed aan de beschikbaarheidsdoelstelling van 99,9% of deze zelfs overschreed. Hierdoor hebben advocaten over de hele wereld het vertrouwen dat zij op elk gewenst moment toegang hebben tot vitale informatie.

De gedeelde storage-infrastructuur ondersteunt de intelligente zoekservice van WestlawNext. NetApp stelt de service in staat 50 gerelateerde stukken informatie te leveren voor één enkele zoekaanvraag, zodat klanten hun werk effectiever en efficiënter kunnen doen.

Het gebruik van een gevirtualiseerde, gedeelde IT-infrastructuur op basis van technologieën van NetApp, Cisco en VMware heeft geleid tot besparingen en efficiency voor Thomson Reuters, waaronder een besparing van 25% op energieverbruik.

De grotere storage-efficiency droeg bij aan een besparing van $ 65 miljoen doordat het tweede datacenter, dat eerst nodig werd geacht voor het WestlawNext-platform, niet hoefde te worden gebouwd.

Ondersteunende citaten

Rick King, Chief Technology Officer, Thomson Reuters Professional Division

“WestlawNext verlegt echt de grenzen van wat mogelijk is bij zoeken. We wilden een uniek product maken voor de juridische branche en het is ongelooflijk als je ziet dat een product voor juridisch zoeken zulke razend enthousiaste reacties oproept bij klanten. Onze samenwerking met NetApp heeft dit mogelijk gemaakt. De technologische eisen die werden gesteld aan onze IT-infrastructuur – van de ontwikkelingsfase tot de productie – waren erg hoog, maar de gedeelde IT-infrastructuur van NetApp gaf geen krimp.”

Manish Goel, Executive Vice President Product Operations bij NetApp

“Informatie is de ruggengraat van Thomson Reuters. Door de manier waarop het bedrijf die informatie gebruikt en levert, onderscheidt het zich van de rest van de branche. Toen Thomson Reuters NetApp benaderde met hun visie voor WestlawNext, gingen we vol enthousiasme aan de slag om die visie te verwezenlijken. De brede acceptatie in de juridische branche is het bewijs dat de storage-infrastructuur waarop een bedrijf steunt, het verschil kan maken tussen succes en falen.”

Rate this post

Print Friendly