Van 12 t/m 15 oktober zal in Parijs de eerst conferentie van het LibreOffice-project plaatsvinden. Het evenement is voor geïnteresseerden in de ontwikkeling van dit vrije office-programma, van open standaarden en het OpenDocument Formaat in het algemeen.

De LibreOffice conferentie volgt in de traditie van de voormalige OpenOffice.org conferenties en is de uitgelezen kans om ontwikkelaars en andere leden van de gemeenschap te ontmoeten.

“We zijn trots op wat we tot dusver hebben bereikt met LibreOffice en The Document Foundation. Er is een snel groeiend ecosysteem dat is gebaseerd op vrije software en de LibreOffice-conferentie zal een interessante mogelijkheid zijn om de leden van onze gemeenschap, ontwikkelaars en hackers te ontmoeten” zegt Charles Schultz, lid van de Stuurgroep van The Document Foundation en één van de organisatoren van de conferentie van dit jaar. “Parijs is al sinds langere tijd een sterke supporter van vrije software. Volgend op een fantastische release party in 2008, werden de plannen voor een volgende bijeenkomst in Parijs al gemaakt tijdens de laatste OOoCon. Dus we zijn echt blij dat we kunnen aankondigen dat onze eerste conferentie plaats zal hebben in het hart van Frankrijk”

De LibreOffice Conference zal een programma bieden rond migraties, overstappen, ontwikkeling en interoperabiliteit. Belangstellenden voor het geven van een lezing of andere presentatie, hebben nog tot 8 augustus de tijd om hun voorstellen in te dienen.

De website voor de LibreOffice Conference is:

http://conference.libreoffice.org

Informatie over LibreOffice kan worden gevonden op

http://www.libreoffice.org

Het thuis van The Document Foundation is:

http://www.documentfoundation.org

Rate this post

Print Friendly