SmartDocuments, de oplossing voor outputmanagement en documentcreatie, is bijzonder succesvol in Zweden. Eind vorig jaar is SmartDocuments geïmplementeerd bij de 21 provincies van Zweden, de ‘Länsstyrelsen’. In eerste instantie is men daar gestart met 2.000 gebruikers verdeeld over meerdere provincies. SmartDocuments werd daarbij gecombineerd met het lokale ECM-systeem Platina en zaakgericht werken. De implementatie ging dermate eenvoudig en snel, dat men besloot SmartDocuments direct voor alle overige medewerkers in te zetten. Daardoor werken er op dit moment 5.500 Zweden met het pakket.

Marco Drost, algemeen directeur van SmartDocuments Nederland: “We zijn heel blij met en trots op dit mooie resultaat. Vanwege dit succes en de grote belangstelling heeft het hoofd applicatiebeheer van Länsstyrelsen afgelopen juni in Stockholm een presentatie en vragensessie gehouden voor andere Zweedse organisaties. Hierbij waren zo’n 15 organisaties aanwezig die geïnteresseerd zijn in SmartDocuments. Ik heb die presentatie bijgewoond en de beheerder heeft alle vragen van bezoekers kunnen beantwoorden. Hij liet ter plekke zien hoe snel de mensen bij Länsstyrelsen nu zelf kunnen standaardiseren en processen optimaliseren. Hij deed het fantastisch, vond ik. Aan de lichaamstaal te zien waren de bezoekers erg tevreden en positief. Ik kan het intussen wel wat volgen maar echt begrijpen doe ik het Zweeds uiteraard niet. Dezelfde avond en de volgende morgen zijn al vervolgafspraken gemaakt met onder andere de Zweedse post, weet ik.”

SmartDocuments is in Zweden ook official partner geworden van FormPipe, een grote Zweedse leverancier van ECM-systemen waaronder Platina.

Rate this post

Print Friendly