NAARDEN, 20 juli 2011 – Lexmark, leverancier van printoplossingen, heeft de resultaten van twee recente Europese veroordelingen bekendgemaakt omtrent vervalsing en schending van handelsmerken in Griekenland en Turkije. Lexmark hanteert een zero tolerance-beleid voor diegenen die Lexmark’s handelsmerken en patenten willen schenden en neemt een duidelijk standpunt in tegen individuen of organisaties die klanten proberen op te lichten.

Onderzoek in Turkije leidde tot veroordeling voor vervalsing en handelsmerkschending met betrekking tot Lexmark’s laserprintercartridges. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de lokale autoriteiten en heeft geleid tot inbeslagname van duizenden valse verpakkingen voor Lexmark-onderdelen, productiematerialen en -apparatuur.

Recent onderzoek in Griekenland heeft geleid tot veroordeling voor handelsmerkschending naar aanleiding van verkoop van valse inktcartridges. Na een reeks consumentenklachten kon de onderzoeksorganisatie, in dienst van Lexmark, bevestigen dat er twee detailhandelaren en een groothandel bij betrokken waren. Dit resulteerde in arrestaties, veroordelingen en een schadevergoeding aan Lexmark.

Rate this post

Print Friendly