AMSTELVEEN, 18 juli 2011 – Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging-oplossingen heeft sinds de introductie van het imageRUNNER ADVANCE platform in oktober 2009 wereldwijd meer dan 100.000 systemen verkocht. Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft Martin Trampe, CEO van Canon Nederland, vandaag de handelsdag van de NYSE Euronext in Amsterdam geopend met de traditionele gongslag. In het eerste kwartaal van 2011 groeiden de Canon A3-kleurensystemen sneller dan de markt*, waarbij de omzet in het 30-49 ppm segment ruim verdubbelde.

Assortiment verder uitgebreid

Canon breidt haar succesvolle imageRUNNER ADVANCE kleuren A3-assortiment uit met de imageRUNNER ADVANCE C2025i. De imageRUNNER ADVANCE C2025i combineert de lage kosten, verbeterde netwerkbeveiliging en lage milieubelasting van de volledige C2000-serie met kopieer- en afdruksnelheden van 25 pagina’s per minuut om de productiviteit in de kantooromgeving te verhogen.

Het kleinste systeem uit de Canon imageRUNNER ADVANCE C2000 serie, de imageRUNNER ADVANCE C2020i, onderscheidt zich in de duurzaamheidstest van Buyers Laboratory Inc. (BLI) – een autoriteit in de markt op het gebied van het testen van MFP’s, copiers, printers, scanners en softwareoplossingen – door haar zeer grote betrouwbaarheid met 35.000 prints. Na uitgebreide onafhankelijke tests omschreef BLI het apparaat als een ’outstanding performer’ met ’uitstekende betrouwbaarheid en uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid’**.

“In 2010 was al duidelijk dat de imageRUNNER ADVANCE serie een groot succes is. De omzet in het eerste kwartaal van 2011 toont aan dat het vertrouwen van klanten in Canon onverminderd hoog blijft. Met de komst van de C2025i bieden we nu een bredere reeks afdruksnelheden, een hogere beveiliging en mailbox-functionaliteit aan klanten die op zoek zijn naar hoogwaardige A3 kleuren MFP’s”, vertelt Paul Rowntree, European Product Marketing Director van Canon Europe.

Zelfde kwaliteit, kleiner formaat

De imageRUNNER ADVANCE C2025i biedt dezelfde hoge kwaliteit, inzetbaarheid, beveiliging en naadloze integratie in de werkomgeving als de huidige modellen en neemt weinig ruimte in. Het geavanceerde ontwerp verlaagt de operationele kosten en maximaliseert de uptime. Tegelijkertijd stellen kenmerken als beveiligd afdrukken, gegevensversleuteling, digitale handtekeningen van gebruiker en apparaat en een verwijderbare harde schijf klanten in staat zowel zakelijke documenten als gegevens beter te beveiligen.

De nieuwe MFP biedt ook tastbare voordelen voor het milieu, zoals een opwarmtijd van maximaal 38 seconden en een uitzonderlijk laag energieverbruik (1,5 W) in de sluimermodus. Tot de overige kenmerken behoren een 5,7” TFT VGA kleuren touchscreen, een afdrukresolutie van 1.200 x 1.200 dpi, papiercapaciteit tot 2.000 vel en de mogelijkheid A5R- tot SRA3-papierformaten te gebruiken.

Uitgebreid met mailboxfunctie

Als antwoord op de groeiende behoefte van klanten kan het volledige C2000-assortiment nu worden uitgevoerd met MailBoxLite. Deze nieuw ontwikkelde MEAP-applicatie is een mailboxfunctie die gebruikers in staat stelt documenten bij de MFP op te slaan in een persoonlijke mailbox. Dit is met name geschikt voor teams en afdelingen waar de MFP wordt gedeeld met meerdere gebruikers en de afstand tot de werkplekken groot is. MailBoxLite stelt gebruikers in staat zelf te bepalen wanneer zij hun documenten bij de MFP ophalen, zodat zij minder vaak de gang naar de printer hoeven te maken en geen beveiligingsrisico’s optreden als gevolg van niet opgehaalde documenten. 

De imageRUNNER ADVANCE C2025i is per direct leverbaar.

* Groei A3-kleurenmarkt in eerste kwartaal 2011: 9 procent. Groei Canon A3 kleur: 22 Procent. Conform informatie van analistenhuis InfoSource (Q1 2011)

**Buyers Laboratory, Canon imageRUNNER ADVANCE C2020i Lab testrapport (juni 2011)

Rate this post

Print Friendly