Meerssen, 18 juli 2011 – I.R.I.S.– gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) – implementeert de e-mailoplossing van partner Mimecast bij Oikocredit, een van ’s werelds grootste particuliere kapitaalverstrekkers in de microfinancieringssector. Hiermee profiteert Oikocredit onder andere van automatische archivering van alle inkomende, uitgaande en interne e-mails.

Oikocredit werkte al langer met een e-maildienst in de cloud. Gaandeweg ontstond er binnen de organisatie behoefte aan een automatische archiveringsmogelijkheid. Omdat de toenmalige serviceprovider die dienst niet kon bieden, ging Oikocredit op zoek naar een andere oplossing voor e-mailmanagement. “Het werken in de cloud wilden we graag voortzetten, want daar hadden we goede ervaringen mee”, zegt Bart Olde Dubbelink, Manager ICT bij Oikocredit. “Zo kwamen we al snel bij Mimecast uit.”

Oikocredit vergeleek meerdere pakketten met elkaar voordat de definitieve keus op Mimecast viel. Olde Dubbelink: “Technisch gezien sluit de Mimecast-oplossing het best aan op ons systeem. Bovendien komen de archiveringsopties het meest tegemoet aan onze wensen. De ervaring die I.R.I.S. heeft met het implementeren van Mimecast-producten maakt het voor ons een aantrekkelijke organisatie om mee samen te werken.”

Olde Dubbelink verwacht meerdere voordelen van het werken met de nieuwe e-mailservice in de praktijk. “Voor Oikocredit wordt het nu makkelijker om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van e-mail-compliance. Daarnaast kunnen gebruikers op een snelle manier hun berichten doorzoeken en is de e-mailomgeving technisch eenvoudig te managen.”

René Beulen, commercieel directeur van I.R.I.S. Nederland: “Sinds het begin van ons partnership met Mimecast hebben we de e-mailmanagementoplossing in de cloud al bij verschillende organisaties mogen implementeren. Oikocredit heeft inmiddels ook de voordelen van het werken met de cloud ervaren. Met de oplossing van Mimecast kunnen ze nu eveneens profiteren van slimme archiveringsmogelijkheden en voldoen aan (toekomstige) wet- en regelgeving. De implementatie verloopt vlot en ik kijk ernaar uit onze prettige samenwerking in de toekomst nog lang voort te zetten.”

Rate this post

Print Friendly