Breukelen, 13 juli 2011 – Xerox voegt de DocuColor 8080 toe aan haar uitgebreide portfolio grafische kleurenprinters. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe printer is extra aandacht besteed aan het netto aantal afdrukken per uur. In de grafische industrie wordt immers continu de vraag gesteld: ‘Hoeveel verkoopbare afdrukken kan ik per uur maximaal maken?’

De productiviteit van (grafische) kleurenproductieprinters wordt niet alleen bepaald door de afdruksnelheid van de printer. Er zijn veel meer factoren die er voor zorgen dat een digitale kleurenpers een hoeveelheid drukwerk produceert, met een doorlooptijd en kwaliteit die aan de verwachtingen van de grafische ondernemer of huisdrukkerij voldoet.


De nieuwe DocuColor 8080 onderscheidt zich op vijf gebieden van kleurenprinters met een vergelijkbare afdruksnelheid: ‘apps’ voor extra productiviteit, matte toner, Automated Color Quality Suite (ACQS), VSCEL-technologie en digitale beeldregistratie:

Productiviteits ‘apps’ zorgen dankzij direct te gebruiken templates voor maximale automatisering bij het digitaal drukken van standaard drukwerkopdrachten. Beschikbare ‘apps’ zijn bijvoorbeeld job ticketing, personalisatie en de automatisering van prepress taken. Dit stelt digitale drukkers in staat om de hoeveelheid verkoopbare drukwerkopdrachten per dag significant te laten toenemen. Elk ‘app’ bestaat uit een component van de FreeFlow Digital Workflow Collectie en is inclusief on-site en hotline ondersteuning van het Xerox Support Centrum in Breukelen. Doel is om klanten te helpen met het realiseren van het maximale aantal operationele afdrukken per dag.

Matte toner levert een egale matte uitstraling van het drukwerk met een zeer natuurgetrouwe weergave van de kleuren, inclusief schaduwpartijen en kleurverlopen. Dankzij de, in dit voorjaar geïntroduceerde, matte toner en de hoge afdrukresolutie zijn de afdrukken van de DocuColor 8080 vergelijkbaar met offset kwaliteit, terwijl de geavanceerde digitale afdruktechnologie zorgt voor productiviteit en eenvoudige bediening.

De Automated Colour Quality Suite zorgt met de DocuColor 8080 voor vergaande kleurconsistentie en herhaalbaarheid van het drukwerk. Dit ACQS-systeem bestaat uit een in het papierpad geïntegreerde (inline) fotospectraalmeter en slimme colour management software die samen in staat zijn om tijdens de drukwerkproductie de machine “op kleur” te houden. Daardoor worden arbeidsintensieve colour management taken uit handen van de operator genomen, met kwaliteitskritische drukwerkopdrachten zonder onnodig oponthoud als resultaat.

De DocuColor 8080 maakt gebruik van de door Xerox ontwikkelde VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) technologie. Deze lasertechnologie zorgt met nog scherpere letters en een fijne lijnstructuur voor de beste afdrukkwaliteit in zijn klasse bij een resolutie van 2400 x 2400 dpi.

De hoge beeldkwaliteit wordt ook gegarandeerd door een zeer accurate schoon-en-weer beeldregistratie, die voor complexe opdrachten door de operator zo nodig elektronisch nog nauwkeuriger kan worden afgesteld. Ook kan een bepaalde instelling gekoppeld worden aan een specifiek substraat in de papierbibliotheek van de DocuColor 8080, zodat bij kritische herhaalopdrachten op insteltijd wordt bespaard.

“Onze klanten helpen met het produceren van meer opdrachten, het terugbrengen van de operationele kosten en het helpen groeien van hun drukwerkactiviteiten; dat is waar we bij de ontwikkeling van de DocuColor 8080 de aandacht op hebben gelegd”, aldus Patrick Bont. “Met de op de DocuColor 8080 beschikbare technologieën stellen we onze klanten in staat om hun dienstverlening te verbeteren of uit te breiden, hun doorlooptijden significant te verkorten en het netto aantal afdrukken te maximaliseren. De relatie met hun opdrachtgevers zal hierdoor verbeteren en hun omzet zal stijgen.”

Maatwerkopties

Naast een afdruksnelheid van maximaal 80 A4-pagina’s per minuut en automatisch schoon-en-weer drukken op maximaal 300 grams papier kunnen DocuColor 8080 gebruikers een van de drie beschikbare RIP’s kiezen die het beste bij hun bestaande workflow past. Deze drie netwerkservers van Xerox, EFI Fiery en CREO hebben elk hun specifieke eigenschappen en voordelen, maar zorgen er alle drie voor dat de operator hoge kwaliteit digitaal drukwerk consistent, herhaalbaar en zo eenvoudig mogelijk kan produceren.

Dankzij een groot aantal inline afwerkopties van strategische Xerox-partners als GBC en Horizon is het kant-en-klaar produceren van (schoongesneden) brochures, boekjes, kalenders en wiro-gebonden boekjes onderdeel van het totale productiviteitsconcept van de DocuColor 8080.

Klanten die de DocuColor 8080 aanschaffen hebben ook toegang tot het zeer uitgebreide Xerox Profit Accelerator Business Development Portfolio. Een breed pakket aan praktische hulpmiddelen om grafimediabedrijven te helpen bij het (verder) ontwikkelen van hun digitale drukwerkactiviteiten.

Beschikbaarheid

De DocuColor 8080 is in Nederland vanaf augustus beschikbaar voor installaties

Rate this post

Print Friendly