Woerden – Softwarebedrijf CCS, volmachtkantoor Summa en Billing Service Provider Bluem hebben deze week de aftrap gegeven voor de samenwerking op het gebied van de Digitale Polis en Digitale Nota.

De Digitale Nota en Digitale Polis worden gelijktijdig geïntroduceerd door CCS; Summa is het eerste kantoor dat hier mee gaat werken. CCS heeft voor de afhandeling van de digitale nota’s een partnerovereenkomst gesloten met Bluem.

Met de Digitale Nota kunnen facturen, acceptgiro’s en incassospecificaties direct in de internetbankieromgeving van de klant aangeboden worden. Ook kan betaald worden via een iDEAL-betaling via e-mail (AcceptEmail). De Digitale Polis maakt het mogelijk dat klanten die een digitale polis willen ontvangen, deze beveiligde polis per e-mail of in een digitale polismap ontvangen. De polis wordt voorzien van een gekwalificeerde elektronische handtekening, waardoor de authenticiteit en integriteit van de polis wordt gegarandeerd.

Voor kantoren bieden de Digitale Nota en Digitale Polis, naast kostenbesparingen en efficiencyverbetering, ook een nieuwe manier om (sneller) met klanten te communiceren. Daarnaast verbeteren ze de service naar klanten en wordt het milieu ontlast doordat minder papier, inkt en enveloppen nodig zijn.

Ton Jakobs, Summa: “Steeds meer consumenten gebruiken internet bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Wij zien het digitaal aanbieden van nota’s en polissen als een volgende stap in onze efficiëntie en een mooie manier om de effectiviteit van de communicatie met onze klant te vergroten.

Summa verwacht voor het eind van de zomer de nieuwe functionaliteit te introduceren.

Rate this post

Print Friendly