Amsterdam, 7 juli 2011 – De wijze van communicatie binnen bedrijven en naar klanten verandert. Veel organisaties worstelen met de gevolgen hiervan voor hun documentbeheer en -logistiek. De leergang EOMS (Enterprise Output Management Solutions) die dit jaar werd gestart, biedt hier een uitstekende oplossing. Cursisten blikken tevreden terug op de eerste 5 modules. In de tweede helft van de leergang ontwikkelen zij een innovatieve Document Communicatie Strategie voor hun (eigen) organisatie die inspeelt op deze veranderingen.

Documentoutput van een bedrijf, bijvoorbeeld in de vorm van een transactionele mailing of direct mail naar klanten vindt niet langer alleen maar plaats via papier. Elektronische kanalen zoals e-mail, internet, maar ook social media, spelen inmiddels een belangrijke rol. Hoe moeten organisaties hiermee omgaan? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe krijgen werknemers snel en efficiënt inzicht in documenten? En hoe blijven documenten goed toegankelijk voor klanten?

Oscar Dubbeldam in aktie voor de EOMS cursisten

Oscar Dubbeldam in aktie voor de EOMS cursisten

Technieken voor outputmanagement

Het EOMS collectief stelt deze en andere vragen aan de orde in de leergang Enterprise Output Management Solutions (EOMS). Want er bestaan nieuwe technieken en toepassingen voor outputmanagement waarmee organisaties sneller, goedkoper en beter met hun klant kunnen communiceren.

De leergang bestaat uit 10 modules, waarvan er nu 5 zijn gegeven. De cursisten zijn zeer tevreden met de geboden leerstof, zo blijkt uit reacties. ‘De cursus geeft in korte tijd een goed overzicht van het vakgebied’, zegt cursist Jobert Bijl. Of zoals Arjen van Weelden het verwoordt: ‘De cursus helpt de deelnemers hun kennisgebieden te plaatsen in de context van het gehele EOMS landschap.’

Publiek of in-house

De leergang EOMS wordt op dit moment door twee groepen naast elkaar gevolgd. Eén groep bestaat uit 15 personen van verschillende organisaties, de andere groep bestaat uit 15 personen die een in-house training volgen. Inmiddels zijn er aanvragen voor nog meer in-house trainingen en wordt een nieuwe publieke leergang voorbereid. Deze start op 15 september a.s.. Inschrijven is mogelijk via info@eomscollectief.nl. Ook kan hier nadere informatie worden opgevraagd.

Document Communicatie Strategie

De cursisten die nu deelnemen krijgen in de komende maanden handvatten om een Document Communicatie Strategie uit te werken. Gebaseerd op hun eigen praktijkervaring maken ze uiteindelijk een rapport dat als leidraad kan dienen bij het maken van een voorstel voor hun eigen organisatie.

De EOMS-leergang is geaccrediteerd door XPLOR. Cursisten die alle 10 de modules hebben gevolgd, verkrijgen van XPLOR de accreditatie Electronic Document Associate (EDA).

Over EOMS en het EOMS Collectief

De EOMS-leergang kijkt vanuit verschillende niveaus naar de onderdelen van de bedrijfsprocessen die documentoutput genereren. Aan de hand van duidelijke uitleg, schema’s, videofilmpjes, onderlinge discussie en individuele opdrachten worden de deelnemers bekend gemaakt met de complexe wereld van outputmanagement. Daarbij is papier nog slechts één van de kanalen.

Het doel van de leergang is dat cursisten na de gevolgde modules een goed overzicht hebben van een complete EOMS-oplossing en deze kunnen toepassen in hun praktijksituatie. De leergang biedt onder meer een oplossing waarmee het hele proces, van dataontvangst tot en met de distributie van kant en klare documenten, wordt afgedekt. Per module krijgen cursisten vervolgens inzicht in verschillende aspecten van hardware, documentsoftware en specifieke EOMS-toepassingen zoals procesoptimalisatie, multi-channel aflevering, customer experience management en on-demand documentproductie.

In het EOMS collectief hebben vijf vooraanstaande Nederlandse specialisten op het gebied van document processing de krachten gebundeld om gebruikers en managers van documentsystemen meer bekend te maken met de wereld van outputmanagement. Het collectief bestaat uit Hans Andriese, Hans Dickerscheid, Oscar Dubbeldam, Johan Kosters en Roberto Nagel. Kijk voor meer informatie op www.eomscollectief.nl

Rate this post

Print Friendly