‘s-Hertogenbosch, 11 juli 2011 – De grootste keuze aan kranten uit de gehele wereld wordt voor het eerst in kleur geprint in Londen, dankzij een nieuwe doorbraak van Océ, leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten. Vandaag liet het bedrijf weten dat Stroma Limited, een oude en vertrouwde partner in het Digital Newspaper Network® (DNN) van Océ, begonnen is met de productie van kleurenedities van internationale kranten met behulp van de nieuwste digitale inkjettechnologie.

Océ JetStream 1000 produceert kranten van hoge kwaliteit vergelijkbaar met litho

Het portfolio van Stroma bevat momenteel meer dan 1400 titels. Stroma loopt al sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden voorop in digitaal printen. Deze specialist heeft in zijn hoofdvestiging in west-Londen een supersnelle Océ JetStream® 1000 productie-inkjetpers in gebruik genomen als onderdeel van een investering van 1,3 miljoen Britse pond (1,5 miljoen euro) en biedt daarmee een kwaliteitsniveau dat vergelijkbaar is met traditionele druktechnieken. De ingebruikname van de Océ JetStream 1000 – met een productiecapaciteit van meer dan 1000 tabloids van 36 pagina’s per uur – betekent dat Stroma langere runs van digitaal geproduceerde kranten kan draaien en meer mogelijkheden kan bieden voor het produceren van boeken.

Stroma is een van de pioniers voor digitale krantenproductie voor lezers in Londen

Stroma, dat digitale printservices biedt voor Londen en omstreken, is een van de vijf Océ Digital Newspaper Network-locaties in de wereld. De andere vier bevinden zich in Singapore, New York, Los Angeles en Sydney. Sinds 2001 zijn er in dit netwerk wereldwijd zo’n 30 miljoen exemplaren van kranten geproduceerd, waarvan een kwart bij Stroma. In de krantensector wordt het bedrijf wereldwijd erkend als een pionier en marktleider op het gebied van digitale productie. Het bedrijf drukt en distribueert titels van internationale kranten van overal ter wereld voor lezers in Londen. Tot deze titels behoren de New York Times, Wall Street Journal, Moscow Times, The Australian en Sydney Morning Herald.

Digitale kleur maakt een groot verschil voor zowel uitgevers als adverteerders

Steve Brown, Managing Director van Stroma, bracht als een van de hoofdsprekers van een Digital Newspaper Forum tijdens de Océ Production Printing Summit in Poing, Duitsland, het volgende naar voren: “Nu we ook in kleur kunnen produceren, hebben we ons portfolio kunnen vergroten van acht in zwart-wit tot circa 1400 verschillende titels op dit moment. We produceren dagelijks tussen de 50 en 60 titels. Dit is iets wat uitgevers al tijden willen en dat nu dan ook gerealiseerd kan worden. Kleur betekent een gigantisch verschil gezien vanuit reclame- en publicatieperspectief. Bovendien heeft de technologie de nodige voordelen te bieden voor ondernemingen zoals Qantas Airlines. We printen voor hen enkele Australische krantentitels die worden uitgereikt in de business en first class. Het komt er op neer dat de passagiers het nieuws van morgen al vandaag kunnen lezen!”

Nieuwe titels in 20 minuten tijd voor gasten koninklijke bruiloft op weg naar huis

“Hier is een goed voorbeeld van de snelheid van deze technologie. We kregen een telefoontje van een agent die meldde dat een van de Arabische koninklijke families op het punt stond met hun privéjet uit Londen te vertrekken na het huwelijk van prins William en Kate Middleton en met het verzoek kwam om een of twee kranten te bezorgen. Die hebben we onmiddellijk geprint en binnen 20 minuten waren ze al in dat vliegtuig.”

Een nieuw tijdperk voor digitale krantenproductie

Sebastian Landesberger, Executive Vice President van Océ Production Printing: “Kranten die digitaal in kleur worden geprint zorgen voor een constante stroom van inkomsten en betekenen potentiële groei voor dagbladuitgeverijen. De Océ JetStream inkjettechnologie is een aanvulling op offset en opent tal van nieuwe deuren voor doelgerichte, op het individu afgestemde producten, precies waarop de krantensector al zo lang wachtte. Tegenwoordig kunnen kranten die op nagenoeg elke plek in de wereld worden uitgegeven, op elk continent met de spreekwoordelijke druk op een digitale knop worden gelezen.”

Over Stroma

Stroma werd opgericht in januari 2001 voor het leveren van digitale printservices in Londen en de Home Counties. Stroma levert snelle, hoogwaardige services die veel waar voor hun geld bieden. In mei 2001 was Stroma marktleider in het Océ Digital Newspaper Network met het printen en distribueren van internationale buitenlandse kranten die nog dezelfde dag in Groot-Brittannië gelezen kunnen worden, waardoor de hoge vervoerskosten naar Groot-Brittannië achterwege konden blijven. Het bedrijf wordt wereldwijd erkend als een pionier en marktleider op het gebied van digitale productie. Het bedrijf heeft zijn activiteiten uitgebreid naar boekproductie, digitale “on-demand self-publishing”, documentbeheer en on-demand printen van lesmateriaal en technisch studiemateriaal voor de financiële sector, naast on-demand boekproductie in algemene productie.


Rate this post

Print Friendly