De digitale afdruksystemen bizhub PRESS C7000 en bizhub PRESS C8000 van Konica Minolta, hebben het VPS-certificaat (Validation Printing System-certificaat) van Fogra ontvangen. Het certificaat is toegekend op basis van de prestaties van beide printers, in combinatie met de nieuwste Konica Minolta Color Care-software en de controller Fiery IC-306 of CREO IC-307.

De Fogra VPS-certificering is gebaseerd op ISO 12647-8 en definieert de kleuren en weergavevereisten waaraan proefafdrukken moeten voldoen. Gekeken wordt bijvoorbeeld naar kleur en glans van het substraat, kleurnauwkeurigheid en conformiteit aan de PDF/X-standaard. De kleurenproductiesystemen bizhub PRESS C7000 en C8000 zijn gecertificeerd als ze worden toegepast met de optionele controllers Fiery IC-306 en CREO IC-307.

Naast de controllers is er nog een component dat heeft bijgedragen aan het verwerven van de Fogra-certificering namelijk het Konica Minolta Color Care-pakket. Met deze software kan een gedefinieerde afdrukkwaliteit van de bizhub PRESS gedurende de looptijd worden gegarandeerd. Tevens kan deze software door de klant worden gebruikt om te meten of een bepaalde printopdracht binnen ISO 12647 wordt geproduceerd.

Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta Business Solutions Nederland zegt: “Wij zijn blij dat Fogra ons heeft beloond voor onze geïntegreerde oplossingen op het gebied van digitaal afdrukken. De bizhub PRESS C7000 en C8000 voldoen aan de allerhoogste standaarden. Dankzij de Fiery IC-306- en CREO IC-307-controllers en ons eigen Color Care pakket combineren ze drukwerkkwaliteit met de flexibiliteit van een digitaal afdruksysteem.”

Rate this post

Print Friendly