Met de archiveringsoftware Symantec Enterprise Vault 10 kunnen organisaties het beheer en de eDiscovery van informatie lokaal en in de cloud verbeteren

Utrecht, 29 juni 2011 – Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt Symantec Enterprise Vault 10, Enterprise Vault.cloud en Cloud Storage for Enterprise Vault aan, organisaties kunnen hiermee hun informatie snel, efficiënt en op elke schaal beheren en terugvinden, zowel lokaal als in de cloud. Symantec Enterprise Vault 10 is voor het archiveren en terugvinden van bedrijfsinformatie nu ook te integreren in data loss-preventie- en encryptietechnologieën van Symantec, zodat de veiligheid van gevoelige gegevens gewaarborgd is. Bovendien kunnen organisaties data terugvinden in de cloud en in sociale netwerken. Symantecs op Software-as-a-Service-gebaseerde dienst Enterprise Vault.cloud biedt onbeperkte opslagruimte in de cloud voor e-mails, met snelle zoek- en toegangsfuncties voor een vast maandbedrag per mailbox.

Volgens Gartner moeten juridische bedrijven en eDiscovery-serviceproviders hun klanten helpen met het formaliseren van hun informatiemanagement, om de kosten en de risico’s van het terugvinden van informatie te beperken. Bedrijven zonder strategie voor informatie-governance en archiveringsoplossingen betalen ongeveer 33% meer aan eDiscovery.[1]

“Sociale netwerken worden belangrijker dan e-mails in de informatiestromen, en archieven verhuizen van een lokale omgeving naar de cloud”, aldus Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. “Voor IT-beheerders betekent dit extra kopzorgen over informatiemanagement, terwijl juristen zich moeten buigen over een nieuw dataretentiebeleid. Symantec Enterprise Vault en Enterprise Vault.cloud maakt het IT-ers en juridische gebruikers gemakkelijker. Dankzij de toonaangevende archiveringstechnologie zijn archieven inzichtelijker en beter te beheren, waardoor de kosten voor eDiscovery lager worden.”

Specifieke e-mails classificeren

Een belangrijke nieuwe mogelijkheid van Enterprise Vault 10 is de Data Classification Service (DCS). Voor deze functie wordt gebruik gemaakt van Symantecs data loss prevention-technologie voor het analyseren van mailinhoud en metadata. Zo wordt de e-mail automatisch geclassificeerd en wordt per bericht het juiste archiverings- en retentiebeleid ingesteld. Berichten kunnen zelfs worden gemarkeerd voor compliance-controles. Classificaties kunnen ook als filters worden gebruikt om de zoekfunctie en de controleprocedure voor eDiscovery te versnellen. Klanten die Symantec Data Loss Prevention gebruiken, kunnen bovendien classificatieregels uitwisselen. Zo wordt het automatisch classificeren van informatie veel eenvoudiger. Enterprise Vault kan ook worden geïntegreerd met de versleutelingstechnologie van Symantec, zodat organisaties op een efficiënte manier informatie kunnen classificeren, opslaan en terugvinden.

Archivering van sociale media

Berichten die een bedrijf plaatst via openbare sociale media als blogs, Facebook-pagina’s en Twitter-feeds worden beschouwd als bedrijfscommunicatie. Dit moet worden beheerd volgens dezelfde branchespecifieke regels die gelden voor de retentie en het terugzoeken van e-mails, instant messages en andere elektronische berichten. Dankzij nieuwe overeenkomsten met CommonDesk, FaceTime, Hanzo en Socialware kan Enterprise Vault 10 automatisch publicaties op sociale media archiveren voor compliance-controle, eDiscovery of beleidsmatige doeleinden. Organisaties kunnen dan voldoen aan de regels voor communicatie via sociale media zonder het gebruik van deze middelen te beperken of af te stoten.

Lokaal, hybride en in de cloud

Symantec wordt wereldwijd erkend als de toonaangevende leverancier van archiveringsproducten voor lokaal gebruik. Daarnaast blijft Symantec de mailarchiveringservice Symantec.cloud verder verbeteren onder de naam Symantec Enterprise Vault.cloud. Deze verandering wordt in juni 2011 doorgevoerd. Met deze service kunnen organisaties van elke omvang uitdagingen op het gebied van e-mailopslag, de inzage van juridische stukken en compliance moeiteloos oplossen, dankzij het gemak en de efficiëntie van een volledig gehoste archiveringservice. Deze oplossing biedt onbeperkte e-mailopslag en -retentie in veilige en speciaal ingerichte datacenters, voor een vast maandbedrag per mailbox. Het is dus niet nodig om hardware, software of plug-ins te installeren en te onderhouden.

Symantec kondigt ook Enterprise Vault Cloud Storage for Nirvanix aan. Dit hybride model maakt het archiveren in de cloud net zo eenvoudig als het beheren van een lokale opslagoplossing, maar is wel veel voordeliger. En met de Symantec-connector voor Enterprise Vault Cloud Storage for Nirvanix kunnen bedrijven op een efficiëntere manier informatie archiveren in de cloud.

Quotes:

– “Met de nieuwe componenten van Symantecs Enterprise Vault kunnen we de nieuwe uitdagingen aan op het gebied van archivering en informatieretentie rond sociale media en het zich ontwikkelende SharePoint-management”, aldus Brian Babineau, Vice President of Research and Analyst Services van Enterprise Strategy Group. “Symantec richt zich op de toekomst van zakelijke samenwerking, maar levert ook automatische classificatie en verbeterde zoek- en cloudmogelijkheden. Dat helpt organisaties met wat vandaag de dag de grootste uitdaging is op het gebied van archivering: de gigantische toename van data.”

– “Social media – en dan vooral Facebook – zijn een erg belangrijk onderdeel geworden van onze marketing en we willen ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot deze netwerken”, aldus Gregg Davis, Senior Vice President en CIO van Webcor Builders. “We gebruiken Enterprise Vault al jaren. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor het beheren van e-mails, wat bovendien voldoet aan de regels voor eDiscovery. Facebook is al bijna net zo’n populair communicatiemiddel als e-mail en we willen de communicatie via sociale media op dezelfde manier archiveren.”

– “Social networking wordt in de financiële dienstverlening op grote schaal gebruikt voor het opbouwen van zakelijke relaties op het gebied van marketing, sales en recruiting. Daarom moeten we deze informatie even efficiënt als e-mails kunnen beheren en terugvinden”, volgens Mike Williams, Vice President of Strategy van Socialware. “Door de samenwerking met Symantec kunnen we onze klanten helpen om probleemloos gebruik te maken van sociale media en tegelijkertijd te voldoen aan de strenge regels die de industrie stelt aan de communicatie.”

– “Dankzij de integratie van Hanzo Enterprise Web Archive, Symantec Enterprise Vault 10 en Discovery Accelerator kunnen bedrijven zakelijke content op websites, SharePoint, Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale netwerken op een unieke en centrale manier met elkaar combineren”, aldus Mark Middleton, CEO van Hanzo Archives. “Onze gezamenlijke oplossing is gebaseerd op onze Web Archive Connector en helpt organisaties die gebruikmaken van nieuwe media hun archiveringsprocessen te stroomlijnen.”

– “Het toevoegen van Symantec Enterprise Vault aan onze ‘One Click to the Cloud’-oplossing is erg belangrijk, omdat we bedrijfsinformatie nu langdurig kunnen archiveren in de cloud”, volgens Scott Genereux, President & CEO van Nirvanix. “Het cloud-model verandert de volledige acquisitiecyclus en bespaart de kosten voor onderhoud en upgrades van apparatuur. Symantec Enterprise Vault Cloud Storage for Nirvanix is een kant-en-klare oplossing die het archiveren eenvoudiger maakt en ervoor zorgt dat bedrijven ook zakelijk kunnen profiteren van het gebruik van de cloud.”

Beschikbaarheid

Symantec Enterprise Vault 10 is vanaf de tweede helft van het jaar wereldwijd verkrijgbaar.

Rate this post

Print Friendly