Rotaform Document Services uit Lelystad heeft binnen korte tijd opnieuw een Océ ColorStream 3500 besteld. ‘Het wordt onze derde hoogvolume productie inkjetprinter’, zegt algemeen directeur Allard van Oostveen. ‘In februari van dit jaar hebben we de knoop doorgehakt en gekozen voor de nieuwe Océ inkjettechnologie. We hebben toen twee ColorStream 3500 printers besteld. Die zijn sinds begin dit voorjaar in huis en draaien alweer enkele weken volop productie. Dat gaat zo goed dat alles hier in een stroomversnelling terecht is gekomen en we eigenlijk veel eerder dan verwacht tot het bestellen van onze derde Océ ColorStream 3500 zijn overgegaan. Die wordt straks in duplex aan één van onze andere inkjetprinters gekoppeld, zodat we in staat zijn om in hoge snelheid dubbelzijdig full color in één productierun te printen.

We ervaren dat wij met onze inkjet investering nieuwe klanten en nieuw werk aantrekken. Denk aan nieuwe toepassingen op het gebied van transpromo drukwerk. Ook zien we dat een deel van ons bestaande offsetrotatie drukwerk nu op de inkjetsystemen wordt geproduceerd. Het grote voordeel is natuurlijk dat we in één keer vanaf een witte rol papier het hele document in kleur printen. Voordrukken hoeft daardoor niet meer. Daarmee besparen we voor onze klanten behoorlijk op kosten voor het produceren van transactiedocumenten en direct mail’.

Directeur productie Peter van de Pol vult aan: ‘We zijn bij de keuze voor deze nieuwe Océ inkjettechnologie niet over één nacht ijs gegaan. We hebben vooraf de markt grondig verkend en veel getest. Daaruit bleek toen dat Océ voor ons de beste oplossingen heeft. Bovendien hebben we al jaren prima ervaringen met Océ printers en de service daaromheen. Dat telt natuurlijk ook mee. Dat we zo snel onze inkjetcapaciteit alweer zouden uitbreiden, hadden we op dat moment natuurlijk niet verwacht. Maar het zegt veel over de toekomst van deze nieuwe technologie. Wij zijn blij dat wij vroeg deze weg zijn ingeslagen en als eerste in Nederland voor de oplossingen van Océ gekozen hebben’.

Frank Huigen, directeur Grafisch bij Océ Nederland, is ook aangenaam verrast over de ontwikkelingen van het full color inkjet printen bij Rotaform. ‘Rotaform heeft een heldere visie op de veranderingen die plaatsvinden in de werelden van het drukken van formulieren en het printen van documenten. Die werelden gaan integreren. Rotaform anticipeert daarop, investeert daarin en is daarmee de grootste inkjet productie site in ons land. Als het in Lelystad zo doorgaat, is de full color stroomversnelling voorlopig nog niet voorbij’.

Over Rotaform Document Services

Rotaform Document Services behoort tot de toonaangevende bedrijven in de Nederlandse informatie- en communicatie-industrie. De dienstverlening richt zich op organisaties die op grote schaal administratieve en commerciële informatie uitwisselen. Zowel in digitale vorm als op papier. De missie van Rotaform Document Services is om klanten door middel van innovatieve dienstverlening te helpen met het substantieel verlagen van de kosten van het documentenverkeer. Rotaform Document Services is de handelsnaam van Koninklijke Kampert en Helm Rotaform B.V. en is opgericht in 1872. De onderneming is gevestigd in Lelystad.

Meer informatie: www.rotaform.nl


Rate this post

Print Friendly