Verbetering van de kwaliteit van inkomende factuurverwerking door kortere doorlooptijd en consistentie.

TOPIGS is de commerciële naam waar Pigture group in de markt onder bekend staat. TOPIGS  is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is in de varkensgenetica. TOPIGS is actief in meer dan 50 landen. In verschillende belangrijke varkensproducerende landen is TOPIGS marktleider of een van de belangrijkste leveranciers van genetica. In Nederland is TOPIGS marktleider.

De administratie van Pigture group is gevestigd in het hoofdkantoor in Nederland. Zij maken gebruik van Exact software voor onder andere de verwerking van 12.000 inkomende facturen per jaar voor 7 entiteiten. 5 full users en ongeveer 60 controleurs zijn verder betrokken bij goedkeuring en verwerking van de facturen in Exact.

Lange doorlooptijd inkomende facturen
Doordat Pigture Group in Nederland verschillende locaties heeft verspreid over het land werden de facturen veelal via interne koeriers tussen de verschillende productielocaties en het hoofdkantoor vervoerd. Daardoor duurde het verwerkingsproces van facturen voor een belangrijk deel van de activiteiten vaak te lang. “Men ging zorgvuldig om met de facturen, ze raakten zelden zoek, maar de doorlooptijd was te lang”, verteld Pieter van Sundert, Corporate Controller, Pigture Group. 

Verbetering kwaliteit inkomende factuurafhandeling
“Door over te gaan op digitale factuurverwerking wilden wij allereerst de doorlooptijd verkorten, maar uiteindelijk is de grootste bijdrage van ISProjects dat ook de kwaliteit van het proces veel is verbeterd.  Men wordt door het systeem gedwongen om de juiste mensen de facturen te laten controleren en accorderen. Bovendien worden facturen nu op een consistente en snellere manier in geboekt in Exact”, vervolgd van Sundert.

Boekhoudkundig inzicht en betrokkenheid
“Naar aanleiding van een uitnodiging voor een seminar van ISProjects zijn wij op zoek gegaan naar software die de kwaliteit van onze inkomende factuurverwerking kon verbeteren. We hebben nog 2 andere partijen benaderd. Van alle partijen hebben wij demo’s bekeken. ISProjects had voor al onze aandachtsgebieden een oplossing. Verder kwam ISProjects haar afspraken na, reageerde zeer adequaat op onze vragen en zij hadden duidelijk veel kennis van boekhoudkundige vraagstukken”, aldus Peter Coolen, Projectleider, Pigture Group. “ISProjects was duidelijk betrokken bij het project, zij hebben een sterke focus op factuurverwerking en leveren alles zelf in tegenstelling tot de andere partijen die hiervoor weer met partners samenwerken”, vult van Sundert aan. “ISProjects was iets duurder maar gaf het meeste vertrouwen in een goede oplossing!” besluit Coolen.

Meer informatie over TOPIGS 

Meer informatie over ISP-Invoice

Meer informatie over ISP-Invoice voor Exact

Rate this post

Print Friendly