Venlo, Nederland; Tokio, Japan, 23 juni 2011 – Canon en Océ gaan hun printing activiteiten in Japan samenvoegen. Dit is een vervolgstap na de afronding op 9 maart 2010 van het openbare bod van Canon op de uitstaande gewone Océ aandelen, met als doel het verkrijgen van de nummer één positie in de printing industrie.

Om de printing activiteiten in Japan te kunnen samenvoegen, hebben Canon Marketing Japan Inc. (CMJ) en Océ N.V. een overeenkomst gesloten (Canon Inc. is meerderheidsaandeelhouder van CMJ). Onder deze overeenkomst verkoopt Océ N.V. 100% van het aandelenkapitaal in Océ-Japan Corporation aan CMJ. Océ-Japan Corporation vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale omzet van Océ. De transactiesom bedraagt 1.100 miljoen Yen (circa € 9,6 miljoen*).

Door het samenvoegen van hun Japanse dochterondernemingen kunnen Canon en Océ hun verkoopapparaat beter positioneren, vooral in de grootformaat en productieprinting segmenten. De gecombineerde verkooporganisatie in Japan biedt de producten en diensten van beide ondernemingen aan bij een grotere klantenkring, waardoor de positie van Canon-Océ op de Japanse markt wordt versterkt. Bovendien krijgen medewerkers meer mogelijkheden als gevolg van de sterke combinatie.

Procedurele aspecten

Het samenvoegen van de printing activiteiten in Japan betreft een transactie tussen twee met elkaar gelieerde partijen en wordt uitgevoerd op marktconforme voorwaarden. Bij de transactie worden de Nederlandse corporate governance regels nageleefd, in lijn met Canon’s eerdere toezegging daartoe. De transactie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Océ en de onafhankelijke leden van de Raad van Commissarissen van Océ. Hierbij zijn de belangen van alle betrokkenen meegewogen.

In verband met de transactie heeft ING Corporate Finance een fairness opinie afgegeven, die bevestigt dat vanuit een financieel perspectief de prijs redelijk is voor Océ en zijn aandeelhouders.

* Het bedrag in euro wordt uitsluitend gegeven voor het gemak van de lezers. Het eurobedrag is berekend tegen de wisselkoers van 22 juni 2011: YEN 115 = € 1

Rate this post

Print Friendly