Schiphol-Rijk – 9 juni, 2011: KYOCERA MITA Nederland B.V. introduceert een nieuwe TASKalfa-lijn bestaande uit 11 multifunctionals. De kleuren- en zwart-witmachines hebben één gemeenschappelijke engine, dezelfde interface, hetzelfde softwareplatform en uitwisselbare accessoires.

De overeenkomsten in het ontwerp gelden ook voor bijvoorbeeld papierlades en afwerkingsopties, waardoor onderdelen gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden tussen verschillende machines.

De nieuwe multifunctionals variëren van mid-range tot high-end en hebben snelheden van 30 tot 80 pagina’s per minuut. Ze bezitten geavanceerde mogelijkheden voor workflow-integratie, managed document services en in-house publishing, zoals het afdrukken van banners en ondersteuning van diverse media.

Minder milieubelastend

Alle TASKalfa-machines kunnen bediend worden met een gebruiks-vriendelijk kleurentouchscreen. In de hele lijn zijn verbeteringen doorge-voerd in afdrukkwaliteit, gebruiksgemak en document handling. De elf MFP’s zijn gebaseerd op hetzelfde softwareplatform, dat IPv6 en IPSec ondersteunt, en Gigabit Ethernet. HyPAS™ zorgt voor integratie met de bedrijfsworkflow; machines kunnen direct via het control panel geïntegreerd worden met DMS- en ERP-systemen.

KYOCERA MITA besteedde bij het ontwerp van de lijn speciale aandacht aan het milieu. Om energie te besparen is een ‘week-timer’ ingebouwd, waarmee kan worden aangegeven op welke tijden de machine automatisch kan worden uitgezet, bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend. Ook werd een fuser gebruikt die door inductie wordt verhit, waardoor deze sneller opwarmt* en minder energie verbruikt. In de scanner ten slotte is een long-life, energiezuinige witte LED-lamp gebruikt.

Kleur: TASKalfa 3050ci/3550ci/4550ci/5550ci/6550ci/7550ci

In alle kleurenmachines werd de Amorphous Silicon drum van KYOCERA MITA uitgerust met een Mega-Surface layer. De drum heeft hierdoor een hogere fotogevoeligheid, wat meer consistentie oplevert in de afdrukkwaliteit, en hij gaat langer mee. De afdrukken hebben een hoger contrast, mooie schaduwen en gelijkmatig kleurverloop. Een nieuw carrier auto-streaming system (CASS) ververst de carrier in de toner continu, waardoor kwaliteit gegarandeerd is gedurende de hele levensduur. Optioneel is de Fiery controller, waarmee professioneel kleuren-management mogelijk is**.

Voor het zelf maken van marketingmaterialen hebben de MFP’s diverse opties voor document-finishing en presentatie, waaronder ondersteuning voor 256 gsm en papier tot het formaat 304,8 mm x 457,2 mm via standaard papierlades***, en geavanceerde afwerkingsopties. Ook kunnen alle machines banners afdrukken.

Zwart-wit: TASKalfa 3500i/4500i/5500i/6500i/8000i

Omdat productiviteit en betrouwbaarheid voor zwart-wit MFP’s heel belangrijk zijn, heeft KYOCERA MITA het ontwerp van de 35-80 ppm-lijn aangepast. De papierrouting werd veranderd, waardoor er minder kans is op vastzittende vellen en problemen met papieraanvoer. De machines hebben tot acht verschillende manieren van invoer, waaronder een side deck voor 3000 vel.

Dekkingspercentage gerelateerde kleuren afdrukprijzen

Kyocera gaat als eerste in de markt van laserprinters kleuren afdrukprijzen aanbieden die gebaseerd zijn op het werkelijke tonerverbruik. Kyocera biedt haar klanten vanaf vandaag drie verschillende afdrukprijzen met bijbehorende dekkingspercentages voor de nieuwe lijn TASKalfa kleurenmultifunctionals.

De nieuwe TASKalfa-lijn is verkrijgbaar bij KYOCERA MITA business partners vanaf 15 juni 2011. Kijk voor gedetailleerde productinformatie op: www.kyoceramita.nl.

* Geldt niet voor TASKalfa 3500i/4500i/5500i

**Beschikbaarheid wordt zsm aangekondigd

***Geldt niet voor TASKalfa 3050ci/3550ci

Rate this post

Print Friendly