PTI uit Woerden is onlangs voor het informatiebeveiliging management systeem gecertificeerd volgens de ISO 27001:2005 norm. ‘Daarmee wordt bevestigd dat waardevolle, vertrouwelijke en bedrijfskritische gegevens van klanten bij ons in vertrouwde handen zijn’, zegt Jan Posma, directeur marketing. ‘Dat is natuurlijk al jaren zo. Alleen is het met het voldoen aan de wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging, de ISO 27001 norm, eenvoudiger om dat zichtbaar te maken. Bovendien wordt ISO 27001 steeds vaker gevraagd in Europese aanbesteding en bij tenders van grote internationaal opererende ondernemingen. Alles bij elkaar opgeteld vonden wij het belangrijk om ons, naast ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement, ook voor ISO 27001 te laten certificeren. Dat heeft dit keer Quality Management Systems International bij ons gedaan’. Collega, directeur operations, Ramón van Stappershoef vult aan : ‘Onze organisatie, onze mensen en ons Information Security Management Systeem zijn in het certificatie traject voor ISO 27001 grondig onder de loep genomen. Dat alles met als doel om ondubbelzinnig aan te tonen dat gevoelige bedrijfsinformatie bij ons in veilige handen is. Dat hebben we niet alleen voor onze relaties, maar ook voor onszelf en als team gedaan. En met succes, zo blijkt. We zijn er trots op aan de strenge eisen die aan het informatiebeveiliging management systeem worden gesteld te voldoen. Helemaal verrassend was de positieve uitslag van het certificatietraject niet. Bij PTI geldt nu eenmaal Security First. Dat mogen we nu als houder van een officieel erkend certificaat zeggen’.

[Over PTI]

PTI ontwikkelt oplossingen die de informatie uit verschillende datastromen, zoals (mobiel) internet, telefonie en fysieke documentenstromen synchroniseert en samenbrengt in één en dezelfde database. Daarbij gaat het vaak om het verwerken van grote volumes data. Belangrijk is dat (bedrijfs)informatie altijd voor iedereen hetzelfde en overal toegankelijk is. De betrouwbaarheid en beschikbaarheid van informatie en de kwaliteit van de informatievoorziening staan daarbij voorop. Voor nutsbedrijven heeft PTI een kostenefficiënte totaaloplossing voor meteropname en meterwissel ontwikkeld. Nagenoeg alle elektriciteits-, gas- en waterbedrijven werken met deze oplossing. Daarnaast werkt PTI voor onder andere banken / financiële instellingen en mediabedrijven / uitgeverijen. In het hoofdkantoor in Woerden werken ruim 50 mensen. Daarnaast wordt PTI vanuit het kantoor in Bangalore in India ondersteund bi j de ontwikkeling van oplossingen.

Deze oplossingen worden in de vorm van SaaS (Software as a Service) aan klanten beschikbaar gesteld.

PTI is gecertificeerd voor kwaliteitsmanagement [ISO 9001] en informatiebeveiliging [ISO 27001]. PTI voert een CO2 neutraal ondernemingsbeleid en voldoet aan verschillende financiële ratings, zoals de internationale URA Triple-A rating en Dun & Bradstreet 1A1 rating.

Rate this post

Print Friendly