Venlo, Nederland; London, Engeland, 10 juni 2011 – Canon en Océ gaan hun printing activiteiten in Zwitserland samenvoegen. Dit is een vervolgstap, na de afronding op 9 maart 2010 van het openbare bod van Canon op de uitstaande gewone Océ aandelen, met als doel het verkrijgen van de nummer één positie in de printing industrie.

Om de printing activiteiten in Zwitserland te kunnen samenvoegen, hebben Canon Europa N.V., een volledige dochter van Canon Inc., en Océ N.V. een overeenkomst gesloten, waarbij Océ N.V. 100% van het aandelenkapitaal in Océ (Schweiz) A.G. verkoopt aan Canon Europa N.V.. Océ (Schweiz) A.G. vertegenwoordigt circa 3 à 4% van de totale omzet van Océ. De transactiesom bedraagt € 15,9 miljoen.

Door het samenvoegen van hun Zwitserse printing activiteiten spelen Canon en Océ in op specifieke lokale marktomstandigheden. Een gecombineerde verkooporganisatie in Zwitserland heeft een betere uitgangspositie om omzetgroei te realiseren, mede gezien de aanzienlijke omvang van de verkoop via dealers en de sterke concurrentie op de Zwitserse markt. Met de samengevoegde activiteiten wordt Canon de grootste printing onderneming van Zwitserland.

Proces aspecten

Het samenvoegen van de printing activiteiten in Zwitserland betreft een transactie tussen twee met elkaar gelieerde partijen en wordt uitgevoerd tegen marktconforme voorwaarden. Bij de transactie worden de Nederlandse corporate governance regels nageleefd, in lijn met Canon’s eerdere toezegging daartoe. De transactie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Océ en de onafhankelijke leden van de Raad van Commissarissen van Océ. Hierbij zijn de belangen van alle betrokken partijen meegewogen.

In verband met de transactie heeft ING Corporate Finance een fairness opinie afgegeven, die bevestigt dat vanuit een financieel perspectief de prijs redelijk is voor Océ en zijn aandeelhouders.

Rate this post

Print Friendly