Londen, 6 juni 2011 – Ricoh Europe PLC heeft vandaag drie nieuwe full colour productiesystemen voor het ’light production’ segment geïntroduceerd. De Ricoh ProTM C651EX, Pro C751EX en Pro C751. De systemen zijn uitermate geschikt voor de grafimediamarkt en centrale repro’s. Ze bevatten een aantal unieke innovaties die voor een hoge kwaliteit en productiviteit zorgen. Deze digitale productiesystemen bieden een kostenefficiënte oplossing voor bedrijven die hun aanbod van kleine en middelgrote oplages drukwerk willen uitbreiden.

De Pro C651EX heeft een printsnelheid van 65 pagina’s per minuut en de Ricoh Pro C751(EX) produceert 75 pagina’s per minuut. Met het behoud van hoge productiesnelheden bij papiergewichten tot 300 g/m2 is deze serie de snelste in zijn klasse.

De Pro C751EX serie is uitgerust met een nieuwe lasertechnologie genaamd VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser). Deze lasertechnologie zorgt met nog scherpere letters en een fijne lijnstructuur voor de beste afdrukkwaliteit in zijn klasse bij een resolutie van 4800 dpi. Een ander voordeel is de accurate beeldregistratie, doordat met het conditioneren van het systeem de papierdeformatie gemonitord wordt. De Pro C751EX serie maakt ook gebruik van de nieuwe ‘liquid cooling’ technologie die de temperatuur van de developer continu optimaliseert en daarmee zorgt voor een hogere productiviteit.

De systemen zijn uitgerust met een functie voor continue controle van de tonerdensiteit. Hierdoor wordt een consistente kleurkwaliteit bereikt tijdens grote printopdrachten. Door het toepassen van Operator Replaceable Units (ORU’s) wordt een maximale uptime en productiviteit behaald, terwijl de mogelijkheid om toner te vervangen tijdens productie ervoor zorgt dat het systeem nooit stil hoeft te staan.

De Pro C751EX serie kan op zeer diverse papiersoorten afdrukken, wat uitermate geschikt is voor het ‘light production’ segment. Het maken van flyers, brochures, visitekaartjes, mailings, rapporten, fotoalbums en handleidingen is geen enkel probleem. Alle drie de modellen zijn standaard uitgerust met de nieuwe EFI E41A controller. Deze zorgt voor een naadloze integratie van de systemen in de huidige werkwijze en ondersteunt verschillende soorten productieomgevingen .

Deze systemen bevatten ook een aantal technologische ontwikkelingen van de Ricoh Pro C901(s), zoals de zeer nauwkeurige kleurregistratie. De PxP-toner van Ricoh levert een consistente en met offset vergelijkbare kwaliteit. Daarnaast heeft de Pro C751EX serie een zeer uitgebreide papierbibliotheek en diverse inline nabewerkingsmogelijkheden.

Sander Sondaal, Country Coordinator Production Printing, Ricoh Nederland, zegt: “Ons paradepaardje, de Ricoh Pro C901(s), heeft zich bewezen als aantrekkelijk alternatief voor printprofessionals. In dit segment zijn wij marktleider met een marktaandeel van 39% in 2010. Door de Pro C751EX serie aan ons portfolio toe te voegen, kunnen we nu voldoen aan de wensen en eisen die het ‘light production’ segment stelt aan middelgrote en kleine oplages drukwerk. Wij helpen klanten niet alleen bij het realiseren van hun groeiplannen, maar ook met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Deze systemen bieden vele innovatieve technologieën en voordelen. We zijn ervan overtuigd dat ze een krachtige aanwinst zijn voor deze veranderende markt.”

www.ricoh-europe.com

Rate this post

Print Friendly