The Document Foundation kondigt LibreOffice 3.4.0 aan, de tweede belangrijke uitgave van het kantoorpakket, sinds de start van The Document Foundation in september 2010.

LibreOffice 3.4.0 bevat de bijdragen van meer dan 120 ontwikkelaars (zes keer meer dan de eerste bètaversie die werd vrijgegeven!). De meerderheid van deze bijdragers is minder dan acht maanden geleden begonnen met het bewerken van de code van LibreOffice. Hetgeen een geweldige prestatie is, beseffend dat het OpenOffice.org-project (de voorganger van LibreOffice) in 10 jaar tijd een lager aantal bijdragers heeft aangetrokken.

LibreOffice 3.4.0 biedt een keur aan nieuwe functies, prestatieverbeteringen en – minder zichtbaar voor gebruikers – code-verbeteringen.

De eerste uitgave van de 3.4-reeks, LibreOffice 3.4.0, is gericht op vroege overstappers: leden van gemeenschap en gevorderde gebruikers, en wordt niet aanbevolen voor gebruik in een zakelijke omgeving.

The Document Foundation werkt met een tijd-gebaseerd uitgaveschema – de voorkeursstrategie voor een bedrijfsmatige ontwikkelingsomgeving. Dat leidt er toe dat de beste uitgaven voor het uitrollen in en zakelijke omgeving beginnen vanaf x.x.1. En al over ongeveer een maand komt de eerste uitgave met verbeteringen beschikbaar.

Ook zal LibreOffice versie 3.3.x nog vele maanden worden ondersteund, tot het einde van het kalenderjaar 2011, voor de meest behoudende gebruikers. Versie 3.3.3 wordt binnenkort verwacht.

– uitgave opmerkingen

http://nl.libreoffice.org/download/uitgave-opmerkingen/#LO340

– overzicht verbeteringen en uitbreidingen

http://nl.libreoffice.org/download/3-4-nieuwe-functies-en-verbeteringen/

– download

http://nl.libreoffice.org/download/

– volledige aankondiging op

http://wiki.documentfoundation.org/NL/Aankondigingen#LibreOffice_3.4.0_vrij_gegeven

Rate this post

Print Friendly