Hoofddorp, 7/6/2011 – DDinformatica is marktleider factuurautomatisering binnen de Zorgsector en behoort tot de 4 grootste spelers binnen de gehele markt. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Strategy Partners naar de marktontwikkelingen en- posities van Invoice Processing en Purchase-to-Pay softwareleveranciers, waarvan de cijfers begin mei bekend werden gemaakt.

In totaal nam het gebruik van Purchase-to-Pay en eInvoicing oplossingen over 2010 met 26% toe t.o.v. 2009. De meeste groei is gerealiseerd binnen Zorginstellingen en de sector Handel, Transport & Distributie, die respectievelijk 13,4% en 18,5% van de markt beslaan.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het aantal kleinere installaties sterk is toegenomen; zowel organisaties met 10.000 tot 25.000 documenten als organisaties met minder dan 10.000 documenten per jaar kiezen steeds vaker voor het automatiseren van hun financieel administratieve processen.

Het onderzoek geeft een overzicht van de groei in 2010 en het totaal aantal installaties van Invoice Processing en Purchase to Pay softwareoplossingen van elf van de grootste leveranciers op de Nederlandse markt, waaronder DDinformatica. Marktanalyse is verricht met betrekking tot leveranciersposities in de verschillende marktsegmenten, koppeling met ERP en financiële systemen en documentvolumes per implementatie per jaar.

Meer informatie

Het volledige rapport van Strategy Partners – marktpositie analyse Invoice Processing en Purchase-to-Pay softwareleveranciers 2010 – kunt u downloaden op onze website (http://www.ddinformatica.nl/downloaden.html).

Over DDinformatica

DDinformatica – softwareleverancier uit Hoofddorp – biedt oplossingen voor het elimineren van papier en het optimaliseren van documentstromen. Sinds het ontstaan in 1993 richt DDinformatica zich op de ontwikkeling van effectieve software voor de automatisering en beheersing van uiteenlopende documentstromen met als doel om meer werk te verrichten met minder papier en minder arbeid. Zie voor meer informatie www.ddinformatica.nl.

Rate this post

Print Friendly