Alkmaar/Nijmegen, 7 juni 2011 – DOCplus en DuurzamerWerken introduceren het Print Duurzaam Programma. Het programma ondersteunt bedrijven en organisaties bij het verduurzamen van hun printomgeving. Met behulp van adviezen en tips kunnen organisaties hun energieverbruik verlagen, communicatie met medewerkers versterken en besparen op printkosten. Het Print Duurzaam Programma past binnen een duurzaamheidsbeleid van een organisatie.

Op het Pianoo congres op 26 mei jl. werden bijna 850 inkoopprofessionals bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europees aanbesteden. Ook Duurzaam inkopen was een belangrijk onderdeel van het congres. Tijdens de presentatie van DOCplus over ‘Kansen en valkuilen van aanbesteden van printers en multifunctionals’,  introduceerden DOCplus en DuurzamerWerken het Print Duurzaam Programma.

Het Print Duurzaam Programma ondersteunt bedrijven en organisaties bij het definiëren van beleid en het inrichten van een duurzame printinfrastructuur. Ook helpt het programma medewerkers bewust te maken in het duurzaam gebruik van papier, printers en kopieerapparatuur. Het duurzaam managen van de printinfrastructuur en het gebruik hiervan levert bedrijven besparingen op doordat minder stroom en papier wordt gebruikt.

Kostenbesparing

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven veel geld en tijd kunnen besparen door hun printers en multifunctionals slim in te zetten. Bedrijven kunnen 30% lagere kosten realiseren, het afdrukvolume met 10 – 40% verlagen en tot 60% minder energie verbruiken. Daarnaast versnelt een duurzame print- en scaninfrastructuur het invoeren van digitale werkprocessen.

Techniek en communicatie

Deelnemers aan het Print Duurzaam Programma krijgen de beschikking over informatie, tips en communicatiemiddelen om de infrastructuur en het printgedrag in de organisatie structureel duurzamer te maken. Door de unieke combinatie van technische kennis en communicatiekracht, zorgt het programma ervoor dat werknemers optimaal betrokken worden en blijven bij duurzamer printen.

De inkopers op het Pianoo congres toonden veel belangstelling en de eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnengekomen. Het Print Duurzaam Programma start in september, na de zomervakantie, met een eerste groep van 20 – 40 organisaties. Binnen een jaar kunnen deelnemende bedrijven de  duurzaamheid  van de print-infrastructuur en het gebruik sterk verbeteren. Organisaties kunnen nog steeds inschrijven.

Over de initiatiefnemers

Het Print Duurzaam Programma is een initiatief van Johan Kosters van DOCplus en Yvonne Keijzers van DuurzamerWerken. Johan Kosters is onafhankelijk adviseur en de specialist op het vakgebied van printsystemen en printmanagement. Yvonne Keijzers is specialist op het gebied van duurzamer werken.

DOWNLOAD LEAFLET

Rate this post

Print Friendly