Sliedrecht, 1 juni 2011 – Sligro Food Group en implementatiepartners Docspro en UNIT4 hebben de Gouden Factuur 2011 in de categorie ‘Geautomatiseerde Factuurverwerking’ gewonnen tijdens het Factuurcongres dat dit jaar in het Evoluon in Eindhoven werd gehouden. De levensmiddelengroothandel heeft volgens de jury van de drie genomineerden de meest efficiënte factuurverwerking en daaromheen liggende processen. Daarnaast was de jury onder de indruk van de presentatie die Sligro Food Group gaf.

Sligro Food Group gebruikt FIS2000 van UNIT4 als financieel pakket waarmee de scan- en herkenoplossing van Docspro is geïntegreerd. Jaarlijks komen bij de levensmiddelengroothandel ruim 80.000 kostenfacturen, plus 220.000 pagina’s aan bijlagen binnen. Door de facturen te scannen en digitaal te verwerken, bespaart Sligro Food Group drie FTE’s.

Daarnaast ervaart Sligro Food Group met de gecombineerde oplossing van Docspro en UNIT4 een volledige traceerbaarheid van de facturen. De prijs is een kroon op het werk van Sligro Food Group dat gecentraliseerde lean-and-mean processen combineert met een hoge automatiseringsgraad.

Leo Schippers, directeur Docspro: “Wij maken sinds 1994 oplossingen voor geautomatiseerde documentverwerking die eenvoudig zonder een lang implementatietraject kunnen worden aangesloten op financiële software. We zijn zeer

verheugd dat onze geïntegreerde oplossing met FIS2000 bij Sligro Food Group is onderscheiden met de Gouden Factuur. Het is voor ons het bewijs dat onze gezamenlijke oplossing enorme efficiencyvoordelen oplevert.”

Michael de Munnik, directeur UNIT4 Consist: “Wij zijn zeer trots op de prestigieuze onderscheiding Gouden Factuur 2011. Sligro Food Group heeft in het bestaande ICT-landschap, waar FIS2000 op IBM PowerSystems al bijna 20 jaar het kloppend financieel hart vormt, geen grote wijzigingen hoeven aanbrengen om de overstap naar de digitale factuurstroom met de oplossing van Docspro door te kunnen voeren. Dit bevestigt onze filosofie dat UNIT4 business software standaard oplossingen biedt die snel en kosteneffectief zijn aan te passen aan organisatorische veranderingen.”

Het Factuurcongres is een jaarlijks evenement over de stand van zaken rondom elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. De jury van de Gouden Factuur 2011 bestond uit Peter Kwakernaak (AcceptEmail), Tony van Oorschot (SRA) en Jan Kloeze (VIP/DOC).

Rate this post

Print Friendly