‘s-Hertogenbosch, 26 mei 2011 – Met de implementatie van een GMC’s PrintNet Webcenter door Océ is het documentcreatie-proces bij verzekeraar Erasmus Leven drastisch vereenvoudigd en werd de verwerkingstijd met 50% teruggebracht. PrintNet Webcenter van Océ, een product van Océ’s partner GMC, is een digitale oplossing voor het interactief aanmaken van documenten.

Océ-Nederland werd in 2010 gevraagd om de aanmaak, verwerking en controle van polisdocumenten en correspondentie volledig te digitaliseren. Océ ontwikkelde samen met de Erasmus Leven een oplossing: Océ’s Webcenter. Deze totaaloplossing sluit volledig aan op de administratieve systemen, maakt het proces van polisverwerking een stuk efficiënter en zorgt voor een betere controle, meer inzicht en eenduidigheid in de (huis)stijl van polisdocumenten.

Océ is al sinds 2004 documentpartner bij Erasmus Leven en stelde begin 2010 desgevraagd een vooronderzoek in waarbij de gewenste situatie samen met de medewerkers van de opdrachtgever helder in kaart gebracht werd. Op basis van een gezamenlijk opgesteld plan van aanpak werd al in november 2010 de definitieve versie geïmplementeerd. Vanaf januari 2011 worden alle verzekeringsproducten via de nieuwe oplossing verwerkt. Met PrintNet Webcenter stellen gebruikers documenten samen via vaste tekstblokken en voegen zij zelf alleen nog klantspecifieke informatie toe. Dat geeft meer eenheid in (huis)stijl en documenten voldoen daarmee aan het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV). De koppeling aan administratiesystemen zorgt dat gegevens altijd kloppen. Ieder document krijgt een digitale accordering en automatisch een kopie voor het digitale archief. Medewerkers houden zo steeds inzicht in de documenten en het outputproces.

No-nonsense aanpak

“Océ heeft een heldere projectstructuur en communiceert altijd heel concreet”, zegt Gerard de Rooij, teamleider Infrastructuur & Systeemontwikkeling bij Erasmus Leven. “We werken al samen sinds 2004. Het is al snel een écht betrokken partnerschap geworden. Océ denkt met ons mee en begrijpt onze werkprocessen door en door. Ze werkten samen met ons efficiënt aan het beste resultaat. Die no-nonsense aanpak past bij Erasmus Leven en leidt tot mooie oplossingen. Zo is Océ’s Webcenter hét succes van 2011 voor Erasmus Leven.”

Met PrintNet Webcenter verloopt het documentcreatieproces efficiënt en betrouwbaar. Er is volledig inzicht in en controle over het outputproces. De koppeling met bestaande administratieve systemen zorgt dat altijd de correcte gegevens worden gebruikt. Dankzij de koppeling met een digitaal archief zijn de gegevens altijd actueel.

Als digitaal archief heeft Erasmus Leven gekozen voor Océ PRISMAarchive, een archiefoplossing voor grote volumes oorspronkelijke print- en scandata. PrintNet Webcenter is goed inpasbaar bij iedere organisatie.

Over Erasmus Leven

Erasmus Leven is sinds 2009 als label actief binnen de Delta Lloyd Groep. De focus ligt op standaard levensverzekeringen en maatwerkproducten voor particulieren. De verzekeraar werkt uitsluitend met een netwerk van professionele adviseurs en staat op een no-nonsense manier ‘midden in het leven’.

Over Océ

Océ is één van ’s werelds grootste leveranciers op het gebied van document management en printen voor professionals. Océ ontwikkelt en implementeert duurzame, innovatieve diensten en software oplossingen voor documentprocessen die de kernactiviteiten van organisaties raken.

Over GMC

GMC is a global company, headquartered in Switzerland, with offices throughout Europe, America and Asia. We serve thousands of users worldwide in a wide range of industries including financial services, banking, insurance, telecommunications, utilities and health care. We differ from our competition by providing exceptionally reliable technologies and products with worldwide ISO 9001:2008 certification and CMMI development methodology, open standards.


Rate this post

Print Friendly