’s-Hertogenbosch, 24 mei 2011 – De Ricoh Pro C901 kwam voor Printshop Sliedrecht precies op tijd: “Ons printvolume blijft maar groeien.” Ook Station Drukwerk in Katwijk aan Zee koos begin dit jaar voor het topmodel van Ricoh, om aan de groeiende vraag naar kwaliteit in kleine oplages te voldoen: “Het is écht een digitale pers.”

Directeur Wim van Dijk en operator Gerrit Schaap van Station Drukwerk hadden het te behalen printvolume begin dit jaar voorzichtig ingeschat. Maar na drie maanden heeft de Ricoh Pro C901 alle verwachtingen overtroffen: “Natuurlijk hoopten we vooraf wel op iets meer. We hadden echter niet gedacht dat we al in het eerste kwartaal ons volledige verwachte jaarvolume zouden produceren.”

Schaap en Van Dijk verklaren het succes: “Ruim een jaar geleden besloten we nog ons printwerk liever uit te besteden. Maar met de Ricoh Pro C901 zien we toch weer goede mogelijkheden, dankzij de snelheid, de kwaliteit en de stabiliteit. Het is écht een digitale pers.” Van Dijk: “We houden niet alleen onze printopdrachten in huis, maar we halen ook orders binnen die we anders zouden hebben gemist, omdat we de concurrentie op prijs niet altijd aankonden. Daarnaast verschuift er werk van onze offsetpersen naar de Ricoh Pro C901. En we boren nieuwe markten aan met bijvoorbeeld het personaliseren van drukwerk.”

De Ricoh Pro C901 is een full colour productiesysteem, met een snelheid van 90 A4-pagina’s per minuut op media tot 300 g/m2 dubbelzijdig. Voor René de Munck van Printshop Sliedrecht, die al goede ervaringen heeft met de Ricoh Pro C900, kwam de introductie precies op het goede moment: “We hebben ons pand kortgeleden voor de derde keer binnen tien jaar verbouwd en uitgebreid. Ons printvolume blijft maar stijgen.”

De Munck bedient al dertig jaar de (groot-)zakelijke markt van Sliedrecht volgens een vaste formule: “Altijd adequaat aansluiten op de wensen en het orderpakket van de klant. ‘U heeft een probleem, wij lossen het op’, daarin schuilt onze kracht.” En hij levert graag oplossingen: “Ons drukwerk wordt meestal binnen acht uur geleverd. Onze opdrachtgevers willen gewoon snel en goed geholpen worden – we hoeven daarom bijna nooit over de prijs te discussiëren.” Het in eigen beheer ontwikkelde web-to-print systeem Printshopholland.nl speelt een belangrijke rol: “Onze klanten kunnen zelf inloggen en hun opdrachten heel eenvoudig ingeven. Het systeem genereert vervolgens de complete order: van de orderzak tot en met de factuur verloopt het proces automatisch.”

Het gaat goed met Printshop Sliedrecht: “Het printvolume neemt snel toe, maar we doen het nog steeds met hetzelfde aantal mensen. Dat kan natuurlijk alleen met betrouwbare en productieve printsystemen. De Pro C900 van Ricoh had zich hier al bewezen met zeer weinig storingen en onderhoud, en daar is nu de Pro C901 bij gekomen. Daarmee hebben we nu absoluut topkwaliteit in huis.”

Rate this post

Print Friendly