Böwe Systec, fabrikant van hoogvolume couverteeroplossingen, is overgenomen door de Duitse Possehl Group. ‘Daarmee zijn de financiële problemen, die halverwege vorig jaar ontstonden, opgelost’, zegt Karel Hoogenboom, onder andere verantwoordelijk voor de Nederlandse Böwe Systec organisatie. ‘Onze nieuwe eigenaar Possehl is een financieel zeer sterke groep van meer dan 140 bedrijven, waarvan het merendeel gevestigd is in Duitsland. De Possehl Group valt onder de charitatieve Possehl stichting, bestaat uit 10 divisies en het rendement wordt jaarlijks voor een groot deel aan diverse goede doelen besteed. De productiefaciliteiten van Böwe Systec in Augsburg en de 20 internationale verkoop- en serviceorganisaties zijn binnen de Possehl Group in de jongste divisie ‘Mailroom Solutions’ ondergebracht. De overname betekent ook dat Böwe Systec haar belangen in Lasermax RollSystems (Zweden) en Böwe Bell+Howell in de U.S.A heeft verkocht. Met deze voo rmalige dochterondernemingen wordt overigens nog wel nauw samengewerkt op het gebied van verkoop en service.

Nieuw is ook de samenwerking met Grützmacher. Böwe Systec gaat binnen Europa deze producten verkopen en service verlenen om ook oplossingen in het lagere volume segment van de couverteermarkt te kunnen aanbieden. In feite betekent de overname door Possehl, dat Böwe Systec zich weer volledig op haar kernactiviteiten – couverteren, sorteren, verwerken van plastic cards en het ontwikkelen van software oplossingen – gaat richten. Daarvoor is een nieuwe strategie ontwikkeld en wordt er volop geïnvesteerd in productinnovaties. Dat hebben wij vorige week, tijdens een tweedaags bezoek aan de Böwe Systec Exclusive Days in Augsburg, met onze Nederlandse klanten en partners gedeeld. Aan de reacties af te meten is er weer 100% vertrouwen in de toekomst van Böwe Systec. Dat geeft ons ook alle vertrouwen en motivatie om dat waar te gaan maken’.

Over Böwe Systec

Böwe Systec behoort wereldwijd tot de grotere fabrikanten van hoogvolume couverteersystemen en Mailroom Solutions. De productie en hoofdkantoor zijn gevestigd in Augsburg, Duitsland. Voor de verkoop en service heeft Böwe Systec 20 eigen vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Japan. In totaal is Böwe Systec in meer dan 70 landen ter wereld vertegenwoordigd en werken er in totaal 1.200 mensen voor de Böwe Systec Group. De kernactiviteiten van Böwe Systec richten zich op het hoogvolume verwerken van documenten, post & plastic cards en het ontwikkelingen van software oplossingen voor deze activiteiten.

Rate this post

Print Friendly