Scan Laser uit Zaandam heeft bij Océ een tweede Kodak Nexpress besteld. Bovendien is Scan Laser nu ook ‘dubbel’ ISO gecertificeerd, voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001:2008) en voor milieumanagement (ISO 14001:2004).

‘Het gaat allemaal hard’, zegt directeur Frank Tol. De uitbreiding in full color printcapaciteit is nodig vanwege onze groei in het on demand digitaal drukken van boeken. Om de capaciteit van onze Océ Ultra 6320 productieprinters voor zwart-wit werk bij te benen, is de komst van een tweede Nexpress noodzakelijk. Op dit moment drukken de full color boekomslagen en binnenwerken al op een Nexpress. De keuze voor een nieuwe generatie van hetzelfde systeem, een 3000SE, ligt dan voor de hand. Dit keer wordt het systeem door Océ geïnstalleerd. Ook die keuze was voor ons niet zo lastig. Océ is onze huisleverancier en dat betekent dat het onderhoud in handen van een en dezelfde serviceorganisatie komt’.

Het certificeringstraject heeft Scan Laser onlangs en met succes afgerond. ‘Dat was niet echt spannend’, biecht collega-directeur Sander Jansen op. Wij werken hier vanuit een volledig geautomatiseerde productieworkflow. Dat brengt met zich mee dat het kwaliteitsmanagementsysteem moet kloppen. Het is natuurlijk wel goed dat we de processen nu eens in kaart gebracht hebben en ons daarvoor hebben laten certificeren. Daarnaast hebben we die gelegenheid aangegrepen om ons milieumanagementcertificaat te behalen. Twee vliegen in één klap dus. Milieu is natuurlijk een belangrijk thema, zeker als onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bij Scan Laser willen wij ook onze verantwoordelijkheid op dit gebied nemen. Dat doen we onder andere met dit ISO milieucertificaat. Bovendien zijn er steeds meer opdrachtgevers die dit certificaat als eis stellen. Daar voldoen we dus keurig aan’.

Over Scan Laser

In opdracht van organisaties die publiceren, produceert Scan Laser on demand informatieproducten. Een belangrijk onderdeel in het proces is het digitaal drukken van boeken, publicaties, handleidingen en facturen in (zeer) kleine oplagen. De kracht van Scan Laser is het digitaal beheren van informatie in combinatie met de volledig geautomatiseerde productieworkflow. De informatie wordt op verschillende manieren geproduceerd (fysiek en digitaal) en gedistribueerd. Op het gebied van logistieke dienstverlening is Scan Laser als strategische partner het verlengstuk van klanten (uitgeverijen en opleidingsinstituten).

Scan Laser produceert dagelijks tussen de 2.500 en 5.000 boeken in een gemiddelde oplage van 3,1. Voor een brede distributie van de boeken heeft Scan Laser een koppeling met de systemen van zowel bol.com als Centraal Boekhuis en ook met die van 15 andere boekenwebshops. Scan Laser geeft daarmee invulling aan het totale proces van het online bestellen van informatieproducten tot en met het on demand digitaal drukken en de aflevering aan de consument

Rate this post

Print Friendly