’s-Hertogenbosch, 18 mei 2011 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, heeft op 17 mei tijdens het Factuurcongres in Eindhoven de Gouden Factuur Award binnen de categorie ‘Elektronisch Factureren’ in ontvangst mogen nemen. De beste praktijkvoorbeelden op het gebied van elektronisch factureren en factuurautomatisering ontvangen sinds 2008 de ‘Gouden Facturen’. Dit jaar is Ricoh bekroond voor de praktijkcase van het havenbedrijf Portbase.

De afgelopen maanden konden praktijkvoorbeelden van het toepassen van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking bij de organisatie van het Factuurcongres worden aangemeld als kandidaat voor nominatie. De jury, bestaande uit Peter Kwakernaak (AcceptEmail), Tony van Oorschot (SRA) en Jan Kloeze (VIP/DOC) heeft de inzendingen inhoudelijk uitvoerig beoordeeld op de bewezen toepasbaarheid, mate van gereedheid, vernieuwing en marktvolume. Volgens de jury laat Ricoh’s Portbase referentie uitstekend zien hoe de omschakeling naar een volledig elektronisch factureringsproces in zijn werk gaat, en op welke wijze e-factureren bijdraagt aan indrukwekkende besparingen binnen het havenbedrijf.

Portbase, een dochteronderneming van Havenbedrijf Rotterdam en Haven Amsterdam, verzorgt het berichtenverkeer binnen de logistieke processen in de haven. Zowel rederijen, verladers en achterlandtransporteurs als verschillende autoriteiten maken gebruik van de diensten van Portbase. Het bedrijf werkt sinds een jaar met het Shared Service Center van Ricoh. Alle facturen van Portbase’s aangesloten bedrijven en instellingen die hier binnenkomen en uitgaan worden direct op de juiste wijze elektronisch verwerkt en omgezet naar het gewenste digitale formaat. Portbase zal ongeveer 20 miljoen facturen per jaar gaan verwerken. Met de digitale omschakeling is een besparing van vele miljoenen euro’s mogelijk, en omdat bedrijven in de logistiek voornamelijk op prijs concurreren, is dit een zeer belangrijke stimulans.

Kevin Raaijmakers, Marketing Manager Managed Services van Ricoh: “Portbase heeft laten zien dat het digitaliseren van facturen de snelheid en accuratesse waarmee de financiële informatiestromen tot stand komen sterk beïnvloedt. E-factureren maakt het ook mogelijk dat er jaarlijks miljoenen euro’s aan manuren, papier, afdruk- en portokosten worden bespaard. Omdat duizenden bedrijven aan Portbase gelinkt zijn, kan het zijn dat de nieuwe dienst voor elektronische factuurverwerking een aanjagende werking heeft op andere bedrijven. We zijn er trots op dat we samen met Portbase deze prachtige award gewonnen hebben, en hopen dat ook andere bedrijven zich laten inspireren door deze case.”

Rate this post

Print Friendly