Venlo, 17 mei 2011 – Océ, toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en produceren van documenten, meldde vandaag dat de eerste kleurenprinters uit de imagePRESS C7010VPS serie zijn verkocht en bij de diverse klanten zijn geïnstalleerd.

GVO, een Nederlandse commerciële drukker gespecialiseerd in het publiceren van boeken en academische uitgaven zoals proefschriften, lesmateriaal en marketingmateriaal, was de eerste klant. De imagePRESS C7010VPS serie is de eerste digitale productiepers die door Canon en Océ gezamenlijk is ontwikkeld. In deze drukpers zijn de voor Canon zo kenmerkende beeldkwaliteit en productiviteit gecombineerd met de workflowefficiency en verwerkingskracht van Océ PRISMA®sync operations management.

Offsetvolumes overgezet naar digitale productie

Vice-president Hans Arns van het in Ede gevestigde GVO is in zijn nopjes met de imagePRESS C6010VPS als nieuwste aanwinst van zijn machinepark: Omdat hij zo tevreden was met de capaciteit, beeldkwaliteit en registratie, zette hij volumes die voorheen op een offsetpers werden verwerkt, over naar digitale productie. GVO produceert nu tweemaal zo veel op de imagePRESS C6010VPS als vooraf was ingeschat. GVO installeerde de nieuwe imagePRESS C6010VPS naast de zwart-wit hoogvolume Océ VarioPrint® 6250 productieprinter die is verbonden met Océ PRISMAprepare make-ready software.

“Investeren in digitale productiepers was het antwoord”

“We zien een toename in het aantal publicaties in kleine oplages en de problemen om die te produceren op een offsetpers”, aldus Arns. “We hadden behoefte aan een kleurenproductieapparaat dat geschikt was voor het printen van omslagen, tussenvellen en volledige brochures in kleine oplages. We wilden dezelfde werkwijze voor kleur en zwart-wit en raakten enthousiast over de manier waarop de nieuwe digitale productiepers geïntegreerd kon worden met de Océ VarioPrint 6250 en Océ PRISMAprepare software. De imagePRESS C6010VPS was precies waarnaar we op zoek waren!”

Al 15 Océ klanten in vijf Europese landen

Sinds de introductie van deze innovatieve digitale productiepers bij Graphispag in Barcelona en On Demand in Washington op 22 maart 2011, hebben niet minder dan 15 Océ klanten in de grafische branche en de bedrijfssector in vijf Europese landen een printer uit de imagePRESS C7010VPS serie besteld. Dit aantal neemt snel toe nu klanten steeds meer de voordelen van producten van de Canon-Océ combinatie leren kennen. Inmiddels zijn bij vijf klanten de nieuwe apparaten reeds geïnstalleerd.

“Grote toename in volumeprinten in kleur en workflowefficiency”

Nick Klitsie, Vice President Business Group Office and Printroom bij Océ: “Klanten melden ons dat de geslaagde combinatie van Canon en Océ zowel volumeprinten in kleur als de workflowefficiency naar een hoger niveau tilt. Deze nieuwe digitale kleurenpers biedt klanten de unieke voordelen van een printer waarin de bewezen digitale kleurenperstechnologie van Canon is gecombineerd met PRISMAsync workflowinnovatie van Océ. Het doet ons genoegen dat GVO zo veel plezier beleeft aan de uitstekende productiviteit op zwaardere materialen, de offset beeldkwaliteit en de verbeterde productie-efficiency met een gebruiksgemak dat in deze branche zelden wordt aangetroffen.”

“Eén geïntegreerd systeem biedt prints van offset-kwaliteit”

David Preskett, European Professional Print Director bij Canon Europa, is het daarmee eens. “Door het toevoegen van Océ PRISMAsync aan onze bestaande printerrange zijn we nu meer dan ooit in staat om onze klanten nog meer mogelijkheden en flexibilteit te bieden. Deze gezamenlijke innovatie illustreert hoe de vooraanstaande technologieën van Canon en Océ onze klanten échte productiviteitsvoordelen bieden en hen helpen het gat te dichten naar nieuwe business mogelijkheden.”

Nummer 1 in de printsector

Dit gezamenlijk ontwikkeld product betekent een belangrijke mijlpaal in de weg naar integratie die Canon en Océ samen afleggen. Het is het tastbare resultaat van bestaande synergieën in research & development en biedt klanten toegang tot toonaangevende technologie. Met dit nieuwe product kunnen Canon en Océ laten zien dat ze samen sterker zijn en mikken op de toppositie in de printsector wereldwijd.

Fotobijschrift: Hans Anrs, vice-president GVO met de nieuwe imagePRESS C6010VPS: een geslaagde combinatie van Canon en Océ die zowel volumeprinten in kleur als de workflowefficiency naar een hoger niveau tilt


Tevreden klanten verwelkomen nieuwe Canon-Océ imagePRESS C7010VPS digitale productiepers
3.2 (64%) 5 votes

Print Friendly