Iron Mountain Incorporated (NYSE: IRM), de grootste informatiemanager ter wereld, volgt zijn strategische agenda en kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L). Deze behelst dat Autonomy de oplossingen voor online backup & herstel, digitale archivering en eDiscovery van Iron Mountain verwerft voor 380 miljoen dollar in contanten. Op de koop zijn de gebruikelijke voorwaarden van toepassingen en deze wordt nog beoordeeld door de autoriteiten, maar zal volgens verwachting binnen ongeveer 45 tot 60 dagen worden gesloten.

“De transactie is de volgende belangrijke stap in het strategische driejarenplan dat we in april aankondigden en we zijn heel tevreden met de uitkomst”, stelt Richard Reese, Iron Mountain’s directie- en bestuursvoorzitter. “Autonomy is wereldwijd toonaangevend in infrastructuursoftware voor ondernemingen. Dat waarborgt de dienstverlening aan onze klanten en biedt onze medewerkers meer kansen. Dit is de goede transactie op het juiste moment: voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders. Zoals het zich nu ontwikkelt, blijft Iron Mountain via samenwerkingen tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van digitaal informatiebeheer.”

Tien jaar geleden zette Iron Mountain zijn eerste schreden in de digitale wereld. Dit was een natuurlijke uitbreiding van de kernactiviteiten die tegemoet kwam aan een duidelijke klantbehoefte. De laatste tijd werd de digitale tak geconfronteerd met problemen die voortvloeiden uit een snel veranderende zakelijke omgeving. Dit leidde tot een strategische heroverweging van de digitale activiteiten afgelopen najaar en leidde tot de conclusie dat de onderneming niet langer kon investeren in de technologische ontwikkeling ervan, benodigd om het omzetdoel te behalen. Het onderzoeken van strategische alternatieven voor de digitale tak, lag meer in lijn met het belang van Iron Mountain’s aandeelhouders.

Momenteel handhaaft Iron Mountain zijn resultaatverwachting voor 2011, zoals die voor het laatst is bijgesteld op 28 april 2011. Indien toepasselijk stelt de onderneming de verwachtingen bij tijdens de telefonische presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

De onderneming behoudt zijn inkomsten uit softwarelicenties die momenteel zijn ondergebracht in de divisie Worldwide Digital Business en andere technologische diensten die Iron Mountain heeft gehandhaafd, zoals Digital Record Centers for Images en Medical Images.

J.P. Morgan Securities LLC begeleidt de financiële transactie en wordt daarin bijgestaan door Morgan Stanley & Co. Incorporated. Weil, Gotshal & Manges LLP en Sullivan & Worcester LLP zijn de juridische adviseurs van Iron Mountain.

Rate this post

Print Friendly