Rotterdam, 11 mei 2011 – De Belgische Federale Overheidsdienst Financiën heeft Pitney Bowes het tweede deel van de aanbesteding van haar FedoPress project gegund. Het betreft de complete vervanging van al haar print- en mailfaciliteiten in Brussel.

De huidige tonergebaseerde zwart-wit printsystemen worden vervangen door twee Pitney Bowes IntelliJet 20™ Printsystemen. Voorbedrukte formulieren zijn dus voortaan niet meer nodig: FedoPress is straks in staat om vanaf blanco papier in één drukgang transactionele documenten volledig in full colour te vervaardigen.

Het couverteren van deze transactionele documenten gebeurt vervolgens op drie Pitney Bowes Mailstream Productivity Series Inserters. Deze zijn uitgerust met het Print+ Messenger Colour Inkjet System, waarmee ze in staat zijn de enveloppen variabel en in full colour te bedrukken. Pitney Bowes levert eveneens een stand-alone versie van het full colour Print+ Messenger systeem zodat ook kan worden voorzien in print-on-demand producties van enveloppen voor bijvoorbeeld andere mailings.

Het drukwerk dat nu nog door verschillende traditionele drukkerijen in offset wordt vervaardigd, rolt in de toekomst van de twee rotatieve IntelliJet 20™ Printsystemen, aangevuld met kwaliteitsdrukwerk op twee vellenprinters van HP Indigo. Pitney Bowes voorziet de grafische productiesystemen bovendien van afwerkmogelijkheden zoals vouwen, snijden en hechten.

De combinatie van Pitney Bowes bestandgebaseerde informatieverwerking, de workflow en verwerkingssoftware van Pitney Bowes en de P/I Output Manager vormen de basis voor de nieuwe transactionele Automated Document Factory (ADF) architectuur. Pitney Bowes slaat ook direct de brug naar het grafische PriNect ADF systeem van Heidelberg zodat een compleet gecontroleerde dataomgeving ontstaat.

Jürgen Küpper, Vicepresident van Pitney Bowes Document Messaging Technologies is enthousiast: “Dit is een prachtig project waarbij de Federale Overheidsdienst Financiën een belangrijke investering doet in technologie en expertise van Pitney Bowes. We hebben zelf veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten en software, en in een solide projectmanagementstructuur om dit soort projecten goed te kunnen ondersteunen. Pitney Bowes zal nauw samenwerken met de opdrachtgever aan een geslaagde implementatie en we zien er dan ook naar uit om op 1 januari 2012 ‘live’ te gaan.”

Rate this post

Print Friendly